Veszik az informatikai termékeket és az irodafelszerelést, mint a cukrot

Januárban és februárban táblagépből kétszer annyit adtak el, mint egy évvel korábban.

A távmunka és a távoktatás óriási mértékben megnövelte tavaly a számítógépek, laptopok, táblagépek, másolók, nyomtatók és más elektronikai termékek, illetve irodai fogyóeszközök iránti keresletet. A folyamat idén sem torpant meg, derül ki a Gfk Market Intelligence piackutató cég adataiból.

Január és február folyamán az informatikai termékek eladásából származó bevétel 73 százalékkal nőtt 2020 azonos időszakához viszonyítva. Az irodafeleszerelés terén a forgalom 55,8 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit. Ez még a tavalyi növekedésnél is nagyobb. 2020-ban az informatikai eszközök eladásai 63,1, míg az irodafelszerés eladások 51,3 százalékkal nőttek 2019-hez viszonyítva.

A legnagyobb mértékben a táblagépek iránti kereslet ugrott meg a járvány kitörését követően, az eladások megduplázódtak. Videokamerából és egérből 70 százalékkal, laptopból pedig 50 százalékkal vásároltunk többet, mint a távmunka és a táv/hibrid oktatás előtti időszakban.

A jelenség nem korlátozódik erre a két termékcsoportra, hanem a tartós fogyasztási javak egészére érvényes. Ezen kategória, amelybe beletartoznak a háztartási gépek és a szórakoztató elektronikai termékek is, 25,9 százalékkal nőtt az idei év első két hónapjában, míg 2020-ban csak 12,5 százalékkal.

(Nyitókép: AdobeStock)

banner_fqCTjirk_Double Rise 3oo.jpg
banner_slFPWcPP_WhatsApp Image 2021-07-23 at 15.48.23 79o.jpg

Kapcsolódók

Kimaradt?