Újabb, helyi vállalkozásokat támogató program indul Sepsiszentgyörgyön

A sepsiszentgyörgyi önkormányzat támogatásával idén egy újabb, helyi vállalkozásokat támogató program indul, jelentette be Édler András. A Kovászna Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke tájékoztatása szerint a Sepsiszentgyörgyön bejegyzett vállalkozások 25 000 és 50 000 euró közötti támogatásban részesülhetnek.

A támogatási programot most készítik elő és várhatóan év végéig meghirdetik. Édler András elmondta: a tervek szerint a szolgáltatások terén tevékenykedő sepsiszentgyörgyi cégeket 25 000 euróval támogatnak, míg a termelésben tevékenykedő vállalkozások 50 000 euróig terjedő támogatást szerezhetnek.

Édler András, a Kovászna Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke | Fotó: Kristó Gothárd Hunor

A sepsiszentgyörgyi vállalkozásfejlesztési program támogatásait a benyújtott üzleti tervek alapján ítélik majd oda. A kereskedelmi kamara elnöke szerint a sepsiszentgyörgyi városháza ezzel a programmal egyrészt olyan fiatalokat szeretne támogatni, akiknek még nem volt vállalkozásuk, másrészt a már működő vállalkozások fejlődését is szeretnék segíteni.

A Versenytanács értékelése szerint az országban Sepsiszentgyörgy önkormányzata támogatja legaktívabban a helyi vállalkozásokat, mutatott rá Édler András, aki felidézte, hogy Sepsiszentgyörgy önkormányzata az első, helyi vállalkozásokat támogató programját 2012-ben indította, és azóta is egy pályázati rendszerben évente visszatéríti a helyben bejegyzett vállalkozások ingatlanadójának egyharmadát.

Emellett vannak a szépmezői ipari parkban megvalósuló beruházásokat támogató programok is, de a pandémia idején gyors választ adtak a válságra, és azokat a sepsiszentgyörgyi cégeket segítették, amelyek megszenvedték a koronavírus-járvány hatásait.

(Címlapkép: Pixabay)

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?