Minisztériumi támogatás a sepsiszentgyörgyi kórháznak

Egymillió lejes célirányos támogatást kapott az egészségügyi szaktárcától a sepsiszentgyörgyi Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórház. András Nagy Róbert kórházmenedzser elmondta, a pénzt a 2018 végéig tartó munkálatokra fordítják, amelynek során korszerűsítik az intézmény vízvezetékrendszerét, tűzcsapjait, kanalizálását és szennyvíztisztítását.

A tervek közt szerepel egy 250 köbméteres víztartály telepítése is: ez vésztartalék az egészségügyi intézmény számára, vízhiány esetén, de a működési engedély feltétele is. A kórházigazgató szerint fontos újítás lesz, hogy a sepsiszentgyörgyi kórház a saját szennyvízét tisztítva küldi tovább, míg az esővizet a városi szennyvízhálózatba vezetik direkt módon. Fontos újítás ugyanakkor a tűzcsapok víznyomásának növelése, hiszen a szabvány másodpercenként 20 liternyi vízhozamot ír elő, ám a városi vízhálózat csupán ennek a felére elegendő.

András Nagy Róbert elmondta, a Kovászna megyei önkormányzat korábban már 300 ezer lejjel támogatta ezt a beruházást, ám további 2 millió lejre van szükség. A háromszéki önkormányzat idén összesen 7 millió lejt igényelt az egészségügyi minisztériumtól, ám pénz szűkében várható volt, csupán 1 millió lejt összeget hagytak jóvá. 

Kapcsolódók

Kimaradt?