Egyre kevesebben jogosultak fűtéstámogatásra

Évről évre kevesebb család jogosult fűtéspótlékra, mert miközben az elmúlt években nőtt a minimálbér és a nyugdíj, nem módosult ezzel arányosan az összeghatár, ami alatt rászorulónak tekinthető valaki.

Idén azok a családok kaphatnak fűtéstámogatást, akiknél az egy főre eső havi nettó jövedelem nem haladja meg a 750 lejt – hívta fel a figyelmet a sepsiszentgyörgyi önkormányzat. Hasonló jövedelemküszöb mellett tavaly télen 408 személy volt jogosult fűtéspótlékra. Sepsiszentgyörgyön egy évtizeddel ezelőtt még 8000 személy kapott ilyen jellegű támogatást.

A sepsiszentgyörgyi városháza közleménye felhívja a figyelmet: ahhoz, hogy a jogosultak a teljes fűtési szezonra, azaz a november és március közti időszakra részesüljenek a támogatásban, november 20-ig be kell nyújtaniuk támogatási kérésüket a polgármesteri hivatal szociális igazgatóságához (Erege utca 19. szám).

Ezt követően is le lehet majd adni a kéréseket, de akkor a kedvezményezett nem a teljes fűtésszezonra kapja meg a támogatást, ami a gázzal, fával vagy villannyal való fűtés költségének egy részét fedezi. 

A szociális igazgatóság szakemberei ellenőrzik a jogosultságot, és akiről bebizonyosodik, hogy jogtalanul igényelt fűtéspótlékot, vissza kell fizetnie az összeget. Ez abban az esetben fordulhat elő, ha kiderül, ha valaki többlet-bevételre tett szert, ezért, ha a fűtésszezon ideje alatt módosul a család bevétele, azt is jelenteni kell a szociális igazgatóságon.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?