Több mint ezer állás vár betöltésre Maros megyében

A Maros Megyei Munkaerő-elhelyezési Ügynökségnél bejelentett, azonnal elérhető több mint ezer állásra keresnek egyaránt szakképzetlen munkaerőt és szakembert, valamint egyetemet végzett személyeket.

A legtöbb állást a szálloda-, étterem- és kávéház-működtetők (HORECA ágazat) tették elérhetővé: kereskedelmi dolgozókat, de sofőröket és más munkatársakat is keresnek.

A nagyszámú elérhető állás a munkaerőhiánynak is köszönhető, tekintettel arra, hogy sok Maros megyei lakos külföldre ment dolgozni – mondta a helyi sajtónak Gheorghe Ștef, a Maros Megyei Munkaerő-elhelyezési Ügynökség igazgatója.Illusztráció: Pexels

„A legkeresettebbek a kereskedelmi dolgozók. Eddig 310 megkeresésünk volt, 220 állást sikerült betölteni, továbbá több cég szakácssegédet, árukezelőt, áruszállítót, személygépkocsi- és kamionsofőrt keres. Hat hónap alatt a vállalatok száz állást ajánlottak, ebből hatvanötöt sikerült betölteni. Az álláskínálók ezek mellett eladókat, szobalányokat, kézi csomagolókat, pincéreket és kiszolgáló személyzetet kerestek” – részletezte Gheorghe Ștef.

Az ügynökség nyilvántartásában több mint 5600 munkanélküli van, akik közül körülbelül 800-an kapnak segélyt. Az elkövetkező időszakban várhatóan növekszik a segélyben részesülők száma, ezzel párhuzamosan a középiskolát és főiskolát végzettek regisztrálása is, akik álláskeresésig szeretnének támogatást kérni – összegezte az intézmény vezetője.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?