Román futárszolgálat terjeszkedik Magyarországon

Július végére a Sameday az ország egész területén fog kézbesíteni küldeményeket.

Magyarországon terjeszkedik a gyorspostai szolgáltatásokat nyújtó Sameday. A legnagyobb hazai webáruház, az eMag tulajdonában levő cég jelenleg Budapesten és annak vonzáskörzetében kézbesít küldeményeket, július végére azonban teljes területi lefedettséget szeretne elérni Magyarországon.

„A Sameday szolgáltatásainak a kiterjesztése Magyarországra természetes lépés a cég fejlődésében. Azt tűztük ki célul, hogy a technológia masszív segítségével, Romániához hasonlóan egy kiszámítható kézbesítésű, az ügyfelek igényeire koncentráló gyorspostai szolgáltatást nyújtsunk” – nyilatkozta Lucian Baltaru, a vállalat vezérigazgatója és kisebbségi részvényese.

A Sameday háztól házig történő szállítást is vállal, de csomagautomatából való átvételes szolgáltatása is van. A cég jelenleg 200 Easybox nevű csomagautomatát működtet Magyarországon, ez a legnagyobb ilyen jellegű ottani hálózat. A tervek szerint a csomagautomaták száma 2022 első félévében el fogja érni az ezret.

„A magyarországi gyorspostai szolgáltatások piaca meglehetősen hagyományos, ugyanakkor nagyon éles a verseny. Figyelmesen tanulmányozva, olyan lehetőségeket fedeztünk fel, amelyeket a mi, technológia alapú üzleti modellünk sikeresen használhat ki” – mondja Lucian Baltaru.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

A 2008-ban alapított Sameday a hazai vezető futárszolgálatok közé tartozik. Pár év leforgása alatt nőtte ki magát jelentős piaci szereplővé: 2014-ben még csak 23 főt foglalkoztatott, s az árbevétele 6,8 millió lej volt, 2019-ben azonban már 550 embernek adott munkát, s 165 millió lejes forgalmat bonyolított.

2020 rendkívül sikeres év volt a vállalat számára, megduplázta az egy évvel korábbi árbevételét. Ez leginkább az online kereskedelem robbanásszerű növekedésének volt a következménye. A Sameday három logisztikai központot működtet, a Bukarest melletti Chitila városában, Nagyszebenben és Bukarestben, Romániában 1 100 csomagátvevő automatája van.

(Nyitókép: sameday.ro)

Kapcsolódók

Kimaradt?