Manhattan szívében reklámoznak romániai márkákat

365 napon keresztül keresztül folyik majd a reklámkampány a Times Square-en.

Romániai márkákat fognak népszerűsíteni a Times Square-en december 1.-vel kezdődően egy éven keresztül. A 365 Days of Romania in Times Square nevű kampány a Blindspot reklámügynökség égisze alatt fut, írja az economedia.ro.Fotó: Facebook/Biz

Elsőként az legnagyobb hazai háztartási gépgyártó, az Arctic reklámja fut majd New York City belvárosában. Egyelőre a Romstal, a Vola.ro, az Aqua Carpatica, a Bittnet Group, az Eazy Insure, a Metaminds és a 5togo kapcsolódott még be a kampányba. Minden egyes márka hirdetése napi 150 alkalommal lesz majd látható, a hirdető által megszabott intervallumokban.

Normális körülmények között egy márka számára egy ilyen reklámkampány legalább 30 ezer dollárba kerülne. „Ez nem volna vállalható a romániai vállalatok többsége számára. Ezen együttműködési projekt révén sikerült 85 százalékkal leszorítanunk a márkák költségeit” – nyilatkozta Matei Psatta, a Blindspot alapítója. Így egy romániai cégnek kb. 4500 dollárjába kerül, hogy lássák a hirdetését az amerikai nagyváros egyik legforgalmasabb részén.  

A kampány célja, hogy globálisan ismertté tegyenek hazai termékeket és szolgáltatásokat. „Románia legjobb nagykövetei, a sportolók mellett, a márkák és a vállalkozók, akik tovább viszik az országot és felteszik Romániát a világ térképére” – idézi az economedia.ro Marta Ușurelut, a Biz folyóirat tulajdonosa, a projekt egyik kezdeményezője.

A Times Square New York városának Manhattan negyedében található, a Broadway, a Seventh Avenue és a 42-ik utca (42nd Street) találkozásánál. Ez a világ egyik legzsúfoltabb sétálóutcája, egyúttal a világ legnépszerűbb turisztikai látványosságainak egyike, évi 50 millió látogatóval, s a Broadway színházi negyed központja. A legzsúfoltabb napokon 460 ezer ember fordul meg rajta, míg átlagban napi 330 ezer. A Times Square tele van fényreklámokkal és digitális hirdetési felületekkel, ezek egyikén fogják népszerűsíteni a romániai termékeket.

Kapcsolódók

Kimaradt?