Itt a fizetős Facebook és Instagram – Borsos ára van a reklámmentességnek

Mint ismert, a Meta bejelentette, hogy novemberben elindítja az előfizetés ellenében hirdetésmentes Facebookot és Instagramot. Kedden néhány romániai felhasználó már meg is kapta az értesítést, miszerint egyáltalán nem olcsón, egészen pontosan 12,99 euróért, vagyis 64,5 lejért reklámok nélkül használható a két népszerű közösségi média platform.

A Meta ezzel az európai szabályozásoknak tesz eleget. Bár a Facebook és az Instagram is ingyenes marad hirdetésekkel, a lehetőség adott, hogy valaki teljesen száműzze ezeket mindkét platformról. Ez egyúttal azt is jelenti, hogy az előfizetők adatait a jövőben nem is gyűjtik, hiszen azok a célzott hirdetésekhez voltak szükségesek.

Weben keresztül előfizetve havi 10 eurót, azaz nagyjából 50 lejt kérnek, míg iPhone-on és Androidon – az alkalmazásboltok jutalékai miatt – 13 euró (65 lej) ez az összeg.

A YouTube és a Spotify is sokkal olcsóbb

A prémium tartalomfogyasztásra való áttérés célja, hogy a felhasználók zavartalanul élvezhessék kedvenc zenéiket és videóikat. Az olyan streaming platformok, mint a YouTube és a Spotify már régóta vezető szerepet töltenek be a digitális tartalom terén, de az elmúlt évek tapasztalatai azt mutatják, hogy a felhasználók egyre inkább hajlanak arra, hogy előfizessenek a reklámmentes élményért.

A prémium előfizetések nem csupán a reklámok nélküli élményt kínálják, hanem olyan további előnyöket is nyújtanak, mint az offline letöltési lehetőségek, valamint exkluzív tartalmakhoz való hozzáférés.

Fotó: Unsplash

A reklámmentes YouTube-ra havonta 26 lejt kell fizetni, családi előfizetés is válaszható, ez azt jelenti, hogy 39 lejért 5 családtag használhatja az applikációt. A YouTube egyébként a diákokra is gondol: amennyiben igazolni tudják a hallgatói jogviszonyukat, csupán 15 lejt kell fizetniük a platform prémium változatáért.

Egyébként a YouTube-ra előfizetők offline is letölthetnek zenéket, valamint más appok használata közben lezárt képernyővel is nézhetnek videókat.

A Spotify használatáért összesen 24 lejt kell fizetni ezért cserébe reklámok nélkül, offline hallgathatók kedvenc dalok. 

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?