Közel 4000-en jelentkeztek az első negyedév legnépszerűbb álláshirdetésére

A legtöbben az Enelnél, az Allianz Technology-nál és az Alpha Banknál akartak munkát vállalni.

1,93 millió jelentkezést töltöttek fel az állást keresők 2021 első három hónapjában a BestJobs online munkaközvetítő portálra. A legnépszerűbb hirdetésnek az bizonyult, amelyben pénztárost kerestek teljes-, vagy részmunkaidőben. Ezt 3 840 személy pályázta meg. Egy kezdők számára 1 100–1 200 eurós nettő fizetéssel meghirdetett logisztikai menedzser asszisztensi állásra 3 370-en jelentkeztek. A harmadik legnépszerűbb hirdetéssel távmunkában is végezhető telefonos ügyfélszolgálatra kerestek munkatársat. Ezt az állást 2 800 jelentkező próbálta megszerezni.

A legkeresettebb munkáltatók kivétel nélkül multinacionális cégek voltak. A legtöbben, 25 400 fő, az Enel energetikai vállalathoz jelentkeztek. Az Allianz Technology munkatársa 11 ezer ember lett volna, míg az Alpha Banknál meghirdetett állásokra 9 800 fő pályázott. Az első tízben a Continental, a Vodafone, a Draxlmaier, a dm, az Orange, a Manpower és az A&D Pharma szerepel még, utóbbinál 6 250 személy szeretett volna dolgozni.

A legkeresettebb tevékenységi területek az értékesítés (321 300 jelentkező), a pénzügy/könyvelés (235 ezer), a menedzsment (187 400), az informatika/telekommunikáció (140 100) és az adminisztráció/titkárság (127 ezer) voltak.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

A legkevesebben a jog/közigazgatás, sport/művészet/szórakoztatás, egészségügy és turizmus/vendéglátás területekre jelentkeztek. Ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy csekély azok száma, akik ezen ágazatok valamelyikében dolgoznának, a turisztikai és a vendéglátóipari cégek nemigen alkalmaztak új embereket, mivel az elmúlt időszakban vegetáltak a járványügyi intézkedések miatt.

A BestJobs idei adatai azt mutatják, hogy a munkát, vagy új munkahelyet keresők fokozott érdeklődéssel fordulnak azon állások felé, ahol lehetőség van az otthonról történő munkavégzésre. A cég egy korábbi felmérése szerint a munkavállalók 40,6 százaléka kizárólag távmunkát szeretne végezni, 48,4 százalék pedig a hibrid munkastílust választaná.

(Nyitókép: Agerpres)

Kapcsolódók

Kimaradt?