banner_LYJAJgUi_banner_sMBIsrBw_GOOGLE_970x250_2.gif
banner_Qadt244U_webbanner_728x90.gif
banner_whe5WvtP_banner_5A50eRU8_GOOGLE_300x250.gif

Jövő decemberben nyílik meg az erdélyi IKEA

Az építkezés elkezdődött, a beruházás értéke 80 millió euró körül lesz.

Megkezdődött az IKEA első erdélyi áruházának az építése. A beruházás a Temesvárral határos Újszentesen folyik. 

Az IKEA egy 85 ezer négyzetméteres telket vásárolt meg Újszentesen. Ezen épül fel a 26 ezer négyzetméter alapterületű áruház, melyben egy étterem is működik majd. Az áruház mellett kialakítanak egy 400 férőhelyes parkolót és egy raktárat, amely az áruházat és a vállalat web-shopját is kiszolgálja majd.

„Hagyományosan a megnyitásra 12 hónappal a munkálatok megkezdését követően kerül sor. Ezt azonban rugalmasan kezeljük, figyelembe véve a környezeti feltételeket és más körülményeket” – nyilatkozta Nicoletta Muscinelli, a temesvári IKEA áruház marketing igazgatója.

Mivel a Bánságban a téli időjárás nem szélsőségesen hideg, folyhatnak majd a munkálatok, az átadásra pedig valószínűleg 2022 decemberében kerül majd sor. A cég tájékoztatása szerint az áruházban és a logisztikai központban 250 személy dolgozik majd. A beruházás értéke 80 millió euró körül van.

A Temes megyei az IKEA harmadik romániai áruháza, a másik kettő Bukarestben található. A cég képviselőinek elmondása szerint valószínű, hogy az elkövetkező években legalább még egy áruházat nyissanak az országban, ennek helyszínét azonban egyelőre nem választották ki. Korábban felmerült, hogy az erdélyi IKEA áruház Kolozsváron épülhet meg. Végül a Bánság mellett döntöttek, valószínűleg azért, mert Arad és Resicabánya közelsége miatt ott több a potenciális vásárló.

A bútorokat és lakberendezési termékeket forgalmazó első IKEA áruház 1958-ban nyílt meg Svédországban. A vállalatnak jelenleg 464 áruháza van világszerte. Az IKEA azon ritka kiskereskedők közé tartozik, melyek jelen vannak valamennyi lakott kontinensen. A legtöbb áruháza Európában található, 276, míg Afrikában hármat működtet a vállalat.

(Nyitókép:Agerpres/Xinhua)

banner_5wMnizP8_webbanner_300x250.gif
banner_LsIDgb8C_webbanner_970x250.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?