Ilyen lesz a sepsiszentgyörgyi terelőút: mutatjuk videón

Idén kezdődik a sepsiszentgyörgyi terelőút építése, aminek két év alatt kell elkészülnie. Videón tette közzé a brassói regionális útügyi igazgatóság (DRDP Brașov) a sepsiszentgyörgyi terelőút látványtervét.

Tájékoztatásuk szerint az irányonként egysávos, sávonként 3,5 méter széles terelőút 11,5 kilométer hosszúságú lesz, a terveket átadták a kivitelezőknek, akik nyáron kezdik az építést. A beruházás 280 millió lejbe kerül.

Mint arról korábban beszámoltunk, a terelőút Brassó irányából, a 12-es országútból Szotyornál térül ki, kikerüli Szotyort, Kilyént és Sepsiszentgyörgyöt, majd Sepsiszentgyörgy után a Sepsi Aréna környékén csatlakozik vissza a 12-es országút Csíkszereda felé vezető szakaszába.

A sepsiszentgyörgyi terelőúton épül négy körforgalom és három felüljáró is, amelyek a vasútvonalak, illetve az Olt folyó felett vezetnek át. Kialakítanak továbbá két pihenőhelyet is kisautóknak és kamionoknak, illetve egy-egy nyilvános vécét is, és megépül egy karbantartó központ is.

A terelőút felgyorsítja és biztonságosabbá teszi a Sepsiszentgyörgyön áthaladó forgalmat, és javítja a személy- és áruszállítást, illetve csökkenti a szennyezést azáltal, hogy a három érintett településről kivezeti az áthaladó forgalmat. A terelőút megépítése sürgetővé vált Sepsiszentgyörgyön, mivel az új bevásárlóközpont megépítése óta, tavalytól az Oltmező utcában rendszeresek a torlódások és a forgalmi dugók. 

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?