Tavasszal kezdődik a sepsiszentgyörgyi terelőút építése

Idén tavasszal elkezdődik Sepsiszentgyörgy eddigi legnagyobb infrastrukturális beruházása, a terelőút építése, jelentette be Antal Árpád.

Sepsiszentgyörgy polgármestere szerint a közel 70 millió eurós beruházás azért nagyon fontos, mert amint elkészül a 11,5 kilométeres terelőút, tehermentesíti a várost: eltereli a teherforgalmat, tisztább és élhetőbb lesz a város.

Mint arról korábban beszámoltunk, az irányonként egysávos, sávonként 3,5 méter széles és 11,56 kilométer hosszú terelőutat 2023 végéig kell befejeznie a kivitelezőnek. A beruházást a Közúti Infrastruktúráért Felelős Országos Társaság (CNAIR) finanszírozza, amely az építővel már aláírta a kivitelezési szerződést.Illusztráció | Fotó: Csíkszereda Városháza/Facebook

A sepsiszentgyörgyi terelőút nyomvonalán megépül négy körforgalom és három vasúti felüljáró, illetve az útvonal mentén két autós pihenőhelyet is kialakítanak, mindkettőben 25 személygépkocsinak, 16 tehergépkocsinak alakítanak lesz parkolóhely, illetve építenek egy-egy nyilvános vécét is, illetve megépül egy karbantartó központ is.

Sepsiszentgyörgy terelőútja a 12-es országútból válik ki Szotyor előtt, kikerüli Szotyort, Kilyént és Sepsiszentgyörgyöt és a város Csíkszereda felőli kijárata, a Sepsi Aréna után csatlakozik vissza a 12-es országútba.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?