Rábólintott a kormány a sepsiszentgyörgyi terelőútra

„A nehezén már túl vagyunk” – állapította meg Antal Árpád Sepsiszentgyörgy polgármestere annak kapcsán, hogy a kormány elfogadta a sepsiszentgyörgyi terelőút műszaki és gazdasági mutatóit. Ennek értelmében a terelőút 11,5 km hosszú, a munkálatok összértéke 355 millió lej.

„Minden nap közelebb kerülünk egy újabb nagy tervünk megvalósításához, amely egy fejlettebb és élhetőbb város kialakításához járul hozzá” - nyilatkozta a sepsiszentgyörgyi polgármester. A következő lépés a kisajátítási procedúrák elkezdésére vonatkozó kormányhatározat kiadása. A Brassói Utak és Hidak Területi Igazgatósága előkészítette ehhez a szükséges dokumentációt, a kormányhatározat elfogadása után kibocsátják a kisajátításra vonatkozó rendeletet, ezt követően pedig el lehet kezdeni az építési engedélyek beszerzését.

Carmen Olariu, a Brassói Utak és Hidak Területi Igazgatóságának igazgatóhelyettese szerint mindez szeptemberig megtörténik, és még ebben az évben elkezdődhet a kivitelezésre a közbeszerzés. „Ez a folyamat összetettebb, de mi azt szeretnénk, hogy a jövő év elejére már megköthessük a munkálatok elkezdésére vonatkozó szerződéseke” – mondta Carmen Olariu.

A sepsiszentgyörgyi terelőút projektje európai uniós alapokból keresztül valósul meg, a terelőút várhatóan 2023 végére készül el. A Brassói Utak és Hidak Területi Igazgatósága szerint sikerül majd tartani a határidőket.

Sepsiszentgyörgy terelőútja a 12-es országútból válik majd ki Szotyor előtt, az országút jobb oldalán, Uzon felé is el lehet majd jutni, illetve tovább halad a 13E országúttal való kereszteződésig, így biztosítva a csatlakozást Kézdivásárhely, Kovászna és a Szépmezőn található ipari park irányába. Végül a terelőút a Sepsiszentgyörgy Csíkszereda felőli kijáratánál, a Sepsi Aréna után csatlakozik vissza a 12-es számú országútba.

Kapcsolódók

Kimaradt?