Eltűnik egy áruházlánc Romániából

A Cora hipermarketek és boltok a jövőben Carrefour márkanév alatt fognak működni.

Jóváhagyta a Versenyhivatal, hogy a Carrefour felvásárolja a Cora áruházláncot. A tranzakció eredményeként 10 hipermarket és 9 kisbolt kerül a francia vállalat tulajdonába. Az adás-vétel értékét a felek nem hozták nyilvánosságra.Fotó: Facebook/Cora

A Cora áruházak és boltok a jövőben Carrefour márkanévvel fognak működni. Az arculatváltás rövidesen megkezdődik, s 2024 folyamán ér majd véget. Erdélyben egyetlen Cora hipermarket működik, Kolozsváron. A cégnek Nagybányán is volt egy áruháza, ám, mivel veszteséges volt, évekkel ezelőtt bezárták.

A Cora bekebelezésével a Carrefour tovább erősíti pozícióját a romániai piacon. Tavaly a francia vállalat volt a harmadik legnagyobb hazai kiskereskedő 10,4 milliárd lejes árbevétellel. A mostani a második jelentős felvásárlás, melyet a Carrefour végrehajt Romániában. 2015-ben a vállalat 85 Billa szupermarketet vásárolt meg több mint 100 millió euróért.

A belga Louis Delhaize tulajdonában levő Cora ellenben nem tudott igazán sikeressé válni Romániában, a tizedik legnagyobb kiskereskedő volt. A vállalat 2003-ban jelent meg a hazai piacon. A 2400 főt foglalkoztató cégnek tavaly 1,51 milliárd lej árbevétele volt, kevesebb, mint 2021-ben és 2020-ban, s közel 34 millió lejes veszteséggel zárta az évet.

Kapcsolódók

Kimaradt?