Egyszerűsödött az e-számlázás

A pénzügyminisztérium kedden elérhetővé tette az elektronikus számlákat kiállító e-Factura alkalmazás egyszerűsített változatát – számolt be az Agerpres.

A tárca közleménye szerint a továbbfejlesztett verzió intuitív felhasználói felülettel és könnyebben használható funkciókkal rendelkezik, így az adóügyi szabályoknak megfelelő számlák gyorsan és hatékonyan állíthatók ki.

Marcel Boloş pénzügyminiszter szerint az alkalmazás továbbfejlesztésekor figyelembe vették az adófizetők észrevételeit. „Elsősorban arra a mintegy 670 ezer kisadózóra gondoltunk, akiknek használniuk kell a rendszert, és szükségük van egy ingyenes, intuitív és könnyen használható alkalmazásra” – idézte a közlemény a tárcavezetőt.

Illusztráció: Adóhatóság/Facebook

Az e-Factura új változatában a bonyolultabb műveleteket ritkán végző mikrovállalkozások kérésére egyszerűsödött a webalapú számlakitöltés. Emellett az ÁFA-kódok a belföldi értékesítéseknél leggyakrabban használtakra korlátozódnak, és az adószázalékok választható formátumban jeleníthetők meg.

A pénzügyminisztérium közölte azt is, hogy március 20-án újabb webináriumot tartanak, ahol a felhasználók feltehetik kérdéseiket az adóhatóság (ANAF) szakértőinek.

A rendszer, mint ismeretes, januártól kötelező. Az elektromos számlásról előadásokat tartottak például Csíkszeredában, ahol Szilágyi István közgazdász úgy vélte, hogy a kezdeti nehéz időszak után mindenki érezni fogja az előnyeit.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?