E-számla: haladékot adott a kormány

Marcel Boloș pénzügyminiszter korábbi bejelentésének megfelelően a kormány csütörtökön két hónappal meghosszabbította az elektronikus számlázással kapcsolatos türelmi időszakot, így csak június elsejétől jár majd bírság a számlák eFactura rendszerbe történő feltöltésének elmulasztása esetén.

A csütörtökön elfogadott sürgősségi rendeletről beszámoló pénzügyminisztériumi közleményben a tárcavezető hangsúlyozta, hogy a kormány a rendszer bevezetése óta szoros és átlátható együttműködésre törekedett a vállalkozókkal, írta az Agerpres.

A hírügynökség alapján a miniszter két további újdonságot is bejelentett: az elektronikus számlák kiállítására használt alkalmazás képes automatikusan kitölteni egy sor felhasználói információt kizárólag az adószám alapján, ami megkönnyíti az adófizető munkáját. Emellett hozzáférhetővé vált az alkalmazás egyszerűsített, angol nyelvű változata a külföldi számlaköteles adóalanyok számára.

Illusztráció | Fotó: ANAF

Közleményében a pénzügyminisztérium emlékeztetett arra, hogy a továbbfejlesztett verzió intuitív felhasználói felülettel és könnyebben használható funkciókkal rendelkezik, így az adóügyi szabályoknak megfelelő számlák gyorsan és hatékonyan állíthatók ki.

Az e-Factura új változatában a bonyolultabb műveleteket ritkán végző mikrovállalkozások kérésére egyszerűsödött a webalapú számlakitöltés. Emellett az ÁFA-kódok a belföldi értékesítéseknél leggyakrabban használtakra korlátozódnak, és az adószázalékok választható formátumban jeleníthetők meg.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?