Cselekvési tervet fogadott el a kormány fenntartható fejlődési stratégia megvalósítására

Szerdai ülésen elfogadta a kormány a Fenntartható Fejlődési Stratégia 2030 kiegészítéséről szóló kormányhatározat-tervezetet, amely jóváhagyja az Országos Cselekvési Tervet.

Ez egy kulcsfontosságú dokumentum, amely az Agenda 2030 célkitűzéseivel és az EU stratégiai dokumentumaival összhangban irányítja a stratégia végrehajtását az összes ágazati politikában az országos szintű fenntartható fejlődés érdekében a 2030-ig terjedő időszakban – tudatta közleményében a Fenntartható Fejlődés Főosztálya.  

„Amikor elkezdtük a Fenntartható Fejlődési Stratégia felülvizsgálatát, az volt a célunk, hogy elkerüljük egy újabb, megvalósításra nem kerülő stratégia kidolgozását. Ennek érdekében koherens elképzeléssel és nagy elszántsággal fogtunk neki a munkának. Most elindíthatjuk az akciótervet, amely kiegészíti az általunk kialakított intézményi kereteket” – mondta Borbély László, a Főosztály vezetője.

Fotó forrása: Borbély László Facebook-oldala

Hozzátette: fenntartható fejlődésről beszélünk, egy olyan összetett területről, ahol elengedhetetlen a koordináció minden szinten. „Most különösen kiemelkedik azoknak az intézményi eszközöknek a szerepe, amelyeket sikerült eddig megteremtenünk. Meggyőződésem, hogy a Fenntartható Fejlődés Tárcaközi Bizottságán, a tanácsadó testületen és a közintézmények fenntartható fejlődéssel foglalkozó központjain keresztül gyakorlatba tudjuk ültetni azt, amit elképzeltünk. Az általunk végzett koordinációs munka nem könnyű, de sikerült jól megszerveznünk a dolgokat, és működőképes hálózatot kialakítani minden társadalmi struktúra képviselőivel. Szeretnék köszönetet mondani mindazoknak, akik részt vettek ebben a folyamatban, és kérem őket, hogy továbbra is tartsanak velünk, mert cselekvésre és kitartásra van szükségünk. 2030 most kezdődik” – mondta Borbély László.

Az akcióterv négy fő témára koncentrál: 1. A fejlesztési irányítási keret megerősítése és kiterjesztése; 2. Az SNDDR 2030 megvalósításának támogatása a fenntartható fejlődésre vonatkozó oktatási programok és képzések által; 3. A Fenntartható Fejlődés alapelveinek és értékeinek népszerűsítése; 4. Az SNDDR 2030 megvalósításának nyomon követése és értékelése.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?