Csaknem 18 millió lej bírságot szabtak ki októberben a munkaügyi felügyelők

Összesen 17,923 millió lejre szabtak ki bírságot a Munkaügyi Felügyelőség területi kirendeltségei a szeptember 30-a és november 3-a között végzett ellenőrzéseik során a munkaviszonyra, a munkahelyi biztonságra és egészségvédelemre vonatkozó előírások megszegése miatt - tájékoztatott kedden az intézmény.

A közlemény szerint az ellenőrök összesen 5294 figyelmeztetést adtak ki és 11 831 esetben rendelték el a feltárt rendellenességek kiküszöbölését.

A felügyelőség közlése szerint októberben 792 munkavállaló esetében állapítottak meg szabálytalanságokat. Közülük 510-nek nem volt egyéni munkaszerződése, 195-nek a szerződését a munkaadója nem vezette be az alkalmazottakat nyilvántartó országos digitális adatbázisba (Revisal), kettőnek fel volt függesztve a munkaszerződése, 85 személy pedig a részmunkaidős szerződésben rögzített munkaidőn kívül dolgozott.

A be nem jelentett munkavégzés miatt megbüntetett 325 munkáltató közül hatan azért kaptak bírságot, mert 15 és 18 év közötti fiatalokat dolgoztattak feketén.

Kapcsolódók

Kimaradt?