Egy hónap alatt több mint százezer lej értékben büntettek a Hargita megyei munkafelügyelők

Több mint százezer lej értékben, 50 munkaadónak róttak ki bírságot a Hargita megyei munkafelügyelők április folyamán – tájékoztat közleményében a Hargita Megyei Munkaügyi Felügyelőség.

Amint írják, a jelzett hónapban 93 ellenőrzést végeztek a megye területén, amikor a munkaviszonyokat vizsgálták, illetve 44 akció során a munkavédelmi és egészségügyi előírások betartását vették górcső alá.

Összesen 111 bírságot róttak ki, ezek közül 15 esetben szabályszegési eljárást indítottak összesen 107 ezer lej értékben. A felügyelők 35 munkaadót a nem megfelelő munkaviszonyok vagy feketén való foglalkoztatás miatt bírságoltak meg, emellett 15 esetben a munkavédelmi szabályok megsértését kifogásolták.Illusztráció: Agerpres

Közleményükben hozzáteszik, hogy nem megfelelő munkaviszonyok miatt 65 esetben összesen 69 ezer lej értékben büntettek. Két személyt értek feketemunkán. Ugyanakkor a munkavédelmi szabályok és az egészségügyi előírások be nem tartása miatt összesen 38 ezer lej büntetést szabtak ki.

A munkafelügyelők több helyszínen is azt kifogásolták, hogy az alkalmazók nem tartják megfelelően nyilván a ledolgozott órák számát, illetve nem rendelkeznek a bérek kifizetését igazoló megfelelő dokumentumokkal. A közleményben arról is tájékoztatnak, hogy hat áprilisban indított kivizsgálást még nem zártak le.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?