Országszerte közel másfél millió lejre bírságolt az élelmiszerbiztonsági hatóság

Az állategészségügyi és élelmiszer-biztonsági felügyelők 229 bírságot szabtak ki összesen 1,356 millió lej értékben az április 29-e és május elseje között végzett ellenőrzések során.

Az Országos Állategészségügyi és Élelmiszer-biztonsági Hatóság (ANSVSA) hétfőn kiadott sajtóközleménye értelmében országszerte összesen 1944 gazdasági társaságot – boltokat, szupermarketeket, élelmiszerfeldolgozó üzemeket, panziókat, vendéglőket, gyorséttermeket, cukrászdákat és cukrászműhelyeket ellenőriztek.

Illusztráció forrása: Pexels

A szakemberek az emberi fogyasztásra szánt különböző típusú élelmiszerek és termékek átvételének, tárolásának, elkészítésének és felhasználásának higiéniai körülményeit ellenőrizték. Három gazdasági egység – egy gyorsétterem és két vendéglő – esetében elrendelték ezek tevékenységének felfüggesztését a tapasztalt hiányosságok megszüntetéséig.

Emellett 486 kilogramm élelmiszert (húst és hústermékeket, halat és halból készült termékeket, tejet és tejtermékeket, cukrász- és pékárut) koboztak el, amelyek potenciális egészségügyi kockázatot jelentettek a fogyasztók számára.

A leggyakoribb rendellenesség a higiéniai követelmények be nem tartása és a termékek nem megfelelő módon és körülmények között történő tárolása volt.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?