A gyógyturizmus újraindítását fontolgatja a kormány

Dan Barna miniszterelnök-helyettes, az USR-PLUS társelnöke pénteken bejelentette, hogy a jövő héten tárgyal Ioana Mihăilă egészségügyi miniszterrel és Raed Arafat belügyi államtitkárral, az országos katasztrófavédelem vezetőjével a romániai gyógyturizmus újraindításának lehetőségéről.

Barna azt követően nyilatkozta ezt, hogy Nicu Rădulescu, a romániai gyógyturizmus munkáltatói szervezetének az elnöke figyelmeztetett, fennáll az a veszély, hogy az ágazatban dolgozó egészségügyi szakemberek külföldre mennek dolgozni, olyan országokba, amelyek a természetes gyógyforrásokat is bevetik a COVID-19 elleni harcban, a megelőzés és a rehabilitáció terén egyaránt. Rădulescu hangsúlyozta, hogy Romániában a gyógyüdülőhelyek 2020 márciusa óta zárva vannak.

Dan Barna rámutatott, várja a szakemberek véleményét is ebben a kérdésben, és első lépésként – tekintve, hogy a pandémia miatt bevezetett korlátozásokat lassan-lassan felszámolják – arra kell törekedni, hogy ezek az üdülőhelyek megnyithassanak, majd ezt követően meg lehet vizsgálni, hogyan lehet ezeket a gyógymódokat alkalmazni a koronavírus-fertőzésen átesettek rehabilitációjában.

(Címlapkép: Kulcsár Mária)

Kapcsolódók

Kimaradt?