Skandináv turistákat csábítgatnak Háromszékre

Skandináv utazási irodák és idősklubok képviseletében nyolc személy látogatott Kovászna megyébe az elmúlt napokban az „Irány a fürdők!” nemzetközi projekt keretében.

Szállodákat, kezelőközpontokat, turisztikai látványosságokat, kulturális és gasztronómiai egyediségeket is megismertettek látogatókkal, ezek elnyerték tetszésüket, számolt be Albert Zoltán.

A Kovászna Megye Turizmusáért Egyesület irodavezetője szerint egyelőre kis bizalmatlanság van a mofetta gáz, és főleg annak radon tartalma iránt, ez is mutatja, hogy további kutatásokra van szükség. Ahhoz hogy a nyugati piacon a mofettákat értékesíteni lehessen, és a biztosítók megtérítsék az itteni rehabilitációt vagy prevenciót, friss adatokra és elismert, nemzetközi folyóiratokban való publikációra van szükség, mondta Albert Zoltán, aki szerint fontos a nemzetközi piacon való jelenlét, Székelyföld imázs építése, valamint átfogó turisztikai csomagok összeállítása és népszerűsítése.

Tamás Sándor, háromszéki tanácselnök szerint valószínű sípályák Svájcban vagy a skandináv országokban nagyobbak mint nálunk, a mediterrán vidéken a tengerparti nyaralás szebb, mint itt, viszont Székelyföldön van olyan természeti kincs, ami máshol nincs. Az egészségturizmus, a gyógyhatású borvizek és a számtalan mofetta páratlanná teszi Székelyföldet. A megyei önkormányzat éppen ezért az elmúlt években a nagy magánberuházások mellett Európai Uniós projektekből mofettás-borvizes kezelő központokat létesített.

Vesa Hautaniemi, svéd utazási iroda képviselője elmondta: érdekesnek és egyedinek találják a térséget, a látottak és tapasztaltak meggyőzték őket arról, hogy érdemes a térségre turisztikai szempontból építeni. Elmondta, hazatérve jó hírét viszik Háromszéknek, megosztják az itt szervezett élményeiket az otthoniakkal.

 

Kapcsolódók

Kimaradt?