Ennyivel járunk jobban, ha online vásárolunk

Az eladott termékek 38 százaléka átlagosan 51 lejjel olcsóbb az e-kereskedelemben, mint a fizikai üzletekben – állítják a Romániai Online Boltok Szövetségének tagjai.

Ha ezt százalékra fordítjuk le, akkor hat százalékos különbségről beszélhetünk az online boltok javára. Televíziók  és porszívók esetén is ezt mérték, vasalóknál 12 százalékos különbséget találtak. Kisebb eszközöknél 4 százalékos a különbség.

A vasalók 57 százaléka volt az e-kereskedelemben átlagban 51 lejjel olcsóbb, a képernyők 45 százaléka, a mosógépek és hűtők 36 százaléka, a televíziók és porszívók 34 százaléka, míg a telefonok 27 százaléka, a laptopoknak pedig a 20 százaléka.

Florinel Chiș, a szövetség ügyvezető igazgatója elmondta, a különbség abból fakad, hogy a fizikai boltok költségei magasabbak: a bér, a karbantartás, a raktározás, a személyzet kifizetése többe kerül. Túl azon, hogy az online üzletekben vizsgált termékek 88 százaléka olcsóbb vagy azonos a fizikai boltokban találhatókéval, a vásárlónak kényelmesebb is előbbiekből vásárolni – tette hozzá az ügyvezető igazgató.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?