Képzés gazdáknak a magfogásról és fajtafenntartásról

Kétnapos képzést szervez augusztus 28-29-én Lókodban a  Civitas Alapítvány a Polgári Társadalomért a Hagyományos magok – a biodiverzitás megőrzésének kulcsa elnevezésű projekt keretében.

Hasonló képzésre júniusban került sor, annak folytatásaként augusztusban magfogási, szárítási, csomagolási és tárolási praktikákat tanulhatnak meg a résztvevők, akik azzal is megismerkedhetnek, hogy a különböző fajtáknak meddig tart a csiraképességük.

A szervezők elsősorban azoknak ajánlják a képzést, akiknek kiskertjük van és már gazdálkodnak, vagy szeretnének gazdálkodni, és többfajta zöldséget akarnak termeszteni, mint amit az üzletekben lehet vásárolni.

A jelentkezéshez egy rövid motivációs levél szükséges, amit 2015. augusztus 25.-ig lehet leadni az alapítvány székhelyén (Székelyudvarhely, Solymossy utca, 29 szám, naponta 9 – 17 óra között), vagy a következő email címre elküldeni: monika.pakot@civitas.ro.

A képzésen való részvétel díjtalan, az étkezést és a szállást a szervező biztosítja.

A projektet az EGT 2009-2014 finanszírozza, a Civil Támogatási Alap Romániában program keretén belül a Fenntartható Fejlődés témakörben.

 

Kimaradt?