Nagyszabású infrastruktúraépítés zajlik Kovászna városban

A Kovászna 16 utcáját uniós alapokból korszerűsítik – jelentette be a háromszéki fürdőváros polgármestere. A következő 10 hónapban több mint nyolc kilométer utat, tizenháromezer négyzetméter járdát, nyolc kilométernyi szennyvízhálózat, hét és fél kilométernyi esővíz-elvezető csatornát és nyolc kilométer vízvezetéket építenek, cserélnek ki.

A nagyszabású infrastruktúrális projekt összértéke 30 millió lej, amiből 20 milliót uniós alapokból finanszíroznak, a különbözetet helyi és kormányforrásokból fedezik.

Thiesz János polgármester bízik abban, hogy több turista érkezik majd a fürdővárosba, hiszen a befektetés révén rendezettebbé válik a település. A környezetvédelem sem utolsó szempont, hiszen Kovászna a gyógyfürdői és mofettái miatt vonzó célpont a szív és érrendszeri betegségek kelésre érkezők számára – tette hozzá az elöljáró.

Idén textilipari befektetés is megvalósul Kovászna városában. A sepsiszentgyörgyi Olt Textilgyár márciusban nyitja meg fürdővárosi munkapontját. A hatvan személyt foglalkoztató részleget a volt posztógyár épületében rendezték be, ott ágyneműket és ágyhuzatokat varnak majd.

A háromszéki munkaerő-ügynökség vezetője, Kelemen Tibor elmondta, ebben a hónapban harminc kovásznai munkást naponta autóbusszal szállítanak Sepsiszentgyörgyre, majd miután betanítják őket, beindul a fürdővárosi termelés. A belga érdekeltségű Olt Textil Gyár 200 ezer eurót fektetett a kovásznai munkapontja megnyitásába.

Kelemen Tibor hozzátette, a háromszéki fürdővárosnak szüksége volt erre befektetésre, hiszen a városban működő Pepsi gyár fontolgatja az átszervezést, de a szállodák is csak fél évre biztosítanak munkahelyeket a helybélieknek, az állami kedvezményes gyógykezelő-jegyek idénye után elbocsátják alkalmazottaikat.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?