Létezik ideális munka, de csak a kiválasztottaknak

Az Amazon hivatalos terméktesztelői közé csak nagyon kevesen kerülhetnek be. Akinek sikerül, az több száz terméket is kap havonta, amelyről véleményt kell írnia. A termék az övé marad, cserébe csak véleményt kell írnia róla – összegez a HVG.

Mandy Payne egyike a vezető értékelőknek, nyilatkozata szerint néha rendkívül sok terméket kap, naponta akár 15-30 csomagot is. Egy másik, az Amazon köreiben legendás kollégája, Joanne Daneman arról számolt be, hogy zöld teától kezdve a "zombi szettekig", a nyomtatóktól a vasalókig és a bébijátékokig mindent kiszállítanak neki – írja az SG.hu.

A hivatásos termékértékelők kiválasztásánál fontos szempont, hogy az illető hány értékelést készített addig (az ajánlott szám több mint 2000) és az is, hogy a vélemények többségét a felhasználók hasznosnak ítéljék.

Az SG.hu beszámolója szerint azonban nem mindenki van elragadtatva az értékelők tevékenységétől, gyakran kapnak gyűlölködő e-maileket, sőt, halálos fenyegetéseket is. Ezeket többnyire frusztrált vetélytársak küldik nekik vagy olyan felhasználók, akik úgy érzik, hogy félre lettek tájékoztatva. 

Kimaradt?