Fontos pénzügyi intézkedéseket hagyott jóvá a kormány

Fontos pénzügyi intézkedéseket fogadott el a napokban a kormány, amelyek törvényes keretet biztosítanak - többek között - a speciális oktatásban résztvevő diákok számára szükséges iskolai járművek beszerzésére, valamint az iskolai mikrobuszok vezetésére alkalmas személyzet alkalmazására is.

 „A sürgősségi kormányrendelet értelmében, az üvegházhatású gázok felhasználására vonatkozó bizonyítványok árveréséből származó bevétel a Regionális Fejlesztési és Államigazgatási Minisztériumhoz jut, amely ebből az összegből iskolai járművekkel fogja támogatni a speciális oktatásban résztvevő, illetve a környező falvakból, városokból bejáró diákok iskolákba való szállítását” – tájékoztatott kedden György Attila, az RMDSZ pénzügyi államtitkára.

Egy másik elfogadott sürgősségi kormányrendelet értelmében, a 2014-2015-ös tanévben, szakmai fejlődés céljából, lehetőség nyílik egyösszegű támogatások kibocsátására is, mindazon állami iskolai vagy egyetemi oktatásban dolgozó pedagógusok számára, akik ideiglenes vagy meghatározatlan időtartamú egyéni munkaszerződéssel rendelkeznek. A támogatás összértéke 50 millió euró, és az Oktatási Minisztérium költségvetéséből biztosítják azt.

A testnevelésre és sportra vonatkozó törvény módosításával,  szintén helyi költségvetésből, a megyei tanácsok vállalhatják sportlétesítményekkel rendelkező intézmények támogatását, sportegyesületek finanszírozását, valamint az egyes nemzetközi versenyeken, kiemelkedő eredményt elért sportolók díjazását is.

,,A sürgősségi kormányrendelet emellett az egészségügyi reformra is kitér, és kimondja, hogy azoknak a kritikus eseteknek az ellátási költségét, amelyet az Egészségügyi Pénztár nem fedez, az Egészségügyi Minisztérium fogja biztosítani állami, valamint saját költségvetésből” – fogalmazott az államtitkár.

 

Kimaradt?