Udvarhely: Székely Termékek Fesztiválja harmadszor

Az elmúlt húsz évben valóságos rendezvénysorozattá nőtte ki magát a székelyudvarhelyi Őszi Vásár – hangzott el kedden Székelyudvarhelyen azon a sajtótájékoztatón, amelyen Orosz-Pál Levente, a rendezvénysorozat főszervezője a Prima Press Kft. és az Impar Alapítvány részéről, illetve Birtalan József, Hargita Megye Tanácsának alelnöke ismertette a legfrissebb tudnivalókat az október 4–7-i XX. Őszi Vásárról, valamint az ennek keretében immár harmadik alkalommal megszervezett Székely Termékek Fesztiváljáról.

Fővédnök Matolcsy György

Orosz-Pál Levente felelevenítette, hogy az 1993-as induláshoz képest, amikor az első Őszi Vásáron még csak magyarországi cégek szerepeltek a kiállítók között, az évek során vadásztrófeák és vadászati kellékek kiállítása, borkóstoló és borfesztivál, székely termékek fesztiválja, gasztronómiai események, versenyek, gazdasági konferenciák, erdélyi és magyarországi előadók, zenekarok koncertjei színesítették a programot. A jubileumi Őszi Vásáron 75 kiállító vesz részt – közülük 20 magyarországi – a gazdasági élet legkülönfélébb területeiről.OsziVasarSajtajOroszPalBirtalan2012okt02

Orosz-Pál Levente bejelentette, hogy a rendezvénysorozat fővédnöke dr. Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter, védnökei Szatmáry Kristóf államtikár, valamint Radetzky Jenő miniszteri biztos. A főszervező köszönetet mondott a rendezvénysorozat két főtámogatójának, Hargita Megye Tanácsának és Székelyudvarhely Polgármesteri Hivatalának, a további támogatóknak (Nemzeti Külgazdasági Hivatal – HITA, Kárpát Régió Üzleti Hálózat) és partnereinek (OTP Bank Románia, Melinda Instal, Melinda Steel, MacLine, Alkalinia, Aramis Ro Security). A főszervező azt is elmondta, hogy Hargita Megye Tanácsa a III. Székely Termékek Vására társszervezőjeként  is aktív részese a rendezvénysorozatnak.

Harminc termelő portékái

Birtalan József, Hargita Megye Tanácsának alelnöke gratulált az Őszi Vásár szervezőinek az esemény húszéves múltjához, valamint az idei rendezvényre is jellemző gazdag kínálathoz. A megyei tanács minden olyan kezdeményezést támogat, amely Székelyföld felemelkedését, a térség gazdaságának előmenetelét, valamint az itt élő emberek boldogulását segíti. A III. Székely Termékek Fesztiválja is azt a célt szolgálja, hogy a térségben előállított termékek megvásárolhatóak legyenek a nagyközönség számára   Ehhez a fesztiválhoz megfelelő keretet biztosít az Őszi Vásár, amely a régió egyik legrangosabb gazdasági eseménye. {loadposition metamorf}

„Az október 5–7. között a Városi Sportcsarnok melletti minifocipályán megszervezendő III. Székely Termékek Fesztiválján nemcsak udvarhelyszéki termelők lesznek jelen, összesen harminc székelyföldi termelő portékáiból vásárolhatnak majd az Őszi Vásár látogatói” – mondta el Birtalan József.

Orosz-Pál Levente ismertette a jubileumi rendezvény járulékos programjait: október 4-én Gazdasági együttműködési lehetőségek Székelyföld fejlődésének tükrében címmel üzleti konferenciát tartanak, október 5-én nyílik a IX. Borfesztivál, az október 6-i nap programjában szerepel a Fehérasztal Lovagrend bemutatkozása és díjkiosztása, illetve a Székely Darabont díszőrségváltás, végül a vásár zárónapján, október 7-én mesemondó versenyt is szerveznek. A fentiek mellett péntektől vasárnapig számos szabadtéri előadáson és koncerten vehetnek részt az érdeklődők. A XX. Őszi Vásáron, a főszervező elmondása szerint, meg szeretnék dönteni a részvételi rekordot, húszezer vásárlátogatóra számítva.

Kimaradt?