Turisztikai központ nyílt Szatmárnémetiben

Régi vágyuk teljesül a Szatmár megyei turizmus iránt érdeklődőknek: kedden délután a régi főtéren lévő Vécsey-ház földszintjén, a művészeti múzeum épületében megnyitották a Megyei Turisztikai Központot, ahol a témával kapcsolatos minden szükséges tudnivalóval naprakészen szolgálnak.

Egyebek mellett azzal is, hogy mikor készül el a régió első drótkötélpályás sípályája és melyik a megye legújabb termálstrandja, vagy mikor tartják az érendrédi gólyaünnepet és a bogdándi nemzetiségi néptáncfesztivált. Bogdándot nem véletlenül említettük, mert az ő táncosaik minden jelentősebb rendezvényen ott vannak, s a híres bogdándi bélest és töpörtyűs pogácsát is rendszerint viszik magukkal, kedden is ott kínálgatták a múzeum bejáratánál.

A központ saját üzlettel is rendelkezik, ahol nem csak a szép avasi és Szamos-völgyi népviselet, de annyi más népi emléktárgy mellett a híres vámfalusi népi kerámia is megtalálható. Ugyanitt, egy helyen lehet megkóstolni a megye legjobb, elsősorban hivatalos versenyen díjazott borait és pálinkáit.

Riedl Rudolf, a megyei tanács alelnöke, a maszol.ro-nak úgy nyilatkozott, hogy a Szatmárnémeti egyik legforgalmasabb helyén lévő információs központ akár rövid időn belül is érezhető pozitív változást hozhat a helyi turizmusban, hisz áttekinthetőbbé teszi a megyei turistahálózatot.

Kimaradt?