Betört a román piacra a járműkövetőt értékesítő magyar cég

A román piacon kíván terjeszkedni a nyíregyházi ML Global Systems Informatikai Kft. egy járműkövető rendszer értékesítésével - tájékoztatta a cég az MTI-t.

A társaság mintegy 24 millió forintos projekt keretében készítette elő az általa forgalmazott észt járműkövető rendszer romániai piacra lépését. A májusban befejeződött, 50 százalékban a magyar állam és az Európai Unió finanszírozásával megvalósult projekt részeként piackutatást, versenytárs elemzést végeztek, és kidolgozták a marketing stratégiát.

A román piacot az ML Global Systems a közelsége, a kedvező piaci környezet és a már meglévő jó partneri kapcsolatok miatt választotta ki a terjeszkedésre - közölte az MTI kérdésére a cég, hozzátéve: a befektetéstől mintegy 3 év alatt várnak megtérülést, a célpiacuk elsősorban a nagyvállalati szféra.

A kft. 2008-ban kezdte tevékenységét, a SeeMe GPS nevű műholdas flottamenedzsment rendszert 2010 óta forgalmazzák Magyarországon. Belföldön mintegy 6-7 ezer, Európában több mint 50 ezer járműben használják a rendszert, amelyet egy észt vállalat fejlesztett - tájékoztatta a cég az MTI-t.

A cég 2012-ben mintegy 15 millió forintos adózott eredményt ért el, amely 40 százalékkal haladja meg az előző évit. Az ML Global Systems árbevétele 2012-ben mintegy 74 millió forintot tett ki, amely 56 százalékkal múlta felül az egy évvel korábbit. A tavalyi gazdasági adatokat később teszik közzé a cég.

Kimaradt?