Ezekre az oldalakra kattintanak a legtöbbet a romániaiak

Négy olyan weboldalra kattintanak naponta a leggyakrabban a romániaiak, amelyek a világon szinte mindenütt uralják az internetezők preferenciáit – idézte pénteken a Mediafax az alexa.com portál statisztikáit.

Az adatok szerint a Top 5-ben kétszer is szerepel a Google: első helyezett a romániai, harmadik a nemzetközi változatával. A második a Facebook, a negyedik a Youtube, az ötödik pedig a Yahoo.

Az előkelő hatodik helyen Neobux.com található. A magyarázat egyszerű: ez a portál olyan internetezőket toboroz, akik hajlandók pénzért reklámokra kattintgatni. A romániaiak emellett gyakran keresik fel a világháló enciklopédiáját is, a Wikipedia.org ugyanis a hetedik a toplistán.

A nyolcadik egy online sportfogadási portál, a Bet365.com, a kilencedik pedig egy apróhirdetési oldal, a mercador.ro. A Top 10 utolsó helyezettje egy hazai fájlcserélő oldal, a filelist.ro.

Az önálló, nem szolgáltatói jellegű tartalmat kínáló romániai weboldalak közül a Realitatea.net (az azonos nevű hírtelevízió portálja) érte el a legelőkelőbb helyezést, a 14-iket. A Gândul hírportál a 16-ik, a gsp.ro sportoldal pedig a 19-ik.

Kimaradt?