Ősszel érkezik az megújult Skoda Fabia

Hivatalosan is megerősítést nyert, hogy az ősz folyamán mutatkozik be a Skoda Fabia új nemzedéke. A minden valószínűség szerint a párizsi autószalonon bemutatkozó modellel szemben nagy elvárásai vannak a gyártónak.

A Skoda a jelenleg futó Fabiából is több mint 200 ezret adott el 2013-ban. Mostantól azonban nehezebb lesz a típus élete, ugyanis vadászmezőjére betolakodott a Rapid Spaceback is, amely megnövelt méretet kínál ugyancsak viszonylag jutányos áron.

Dr. Frank Welsch, a gyártó fejlesztésekért felelős vezetője így fogalmazott: „Teljesen új formatervet fog kapni az autó, optimalizált arányokkal, ami azt jelenti, hogy valamivel szélesebb és alacsonyabb lesz, s továbbra is nagyon kompakt méretű marad.”

Ami érdekesség, dr. Frank Welsch azt is megerősítette, hogy az új Fabia nem az MQB platformra épül majd, mint az újabb márkatársai, azonban arról nem beszélt, hogy milyen megoldást választottak. Annyit elárult, hogy az új generációba többféle üzemanyag-takarékos erőforrás, valamint modern szórakoztató rendszer kerül majd.

A gyártó palettájának bővülése a Fabia premierjét követően az Octavia négyajtós kupé verziójával folytatódik, amelyet a Superb új nemzedéke követ majd 2015-ben. A vállalat célja az évi 1,5 milliós értékesítés, melynek érdekében átlagosan félévente mutat majd be új vagy frissített modellt.

Kimaradt?