Ötletbörze - gazdasági vetélkedő indul a szatmári diákok számára

Március első két hetében lehet jelenkezni a szatmárnémeti Hans Lindner Alapítvány által meghirdetett Ötletbörzére. A IX-XII. osztályos diákok számára rendezett vetélkedő elsődleges célja a tanuló ifjúság érdeklődésének felkeltése a vállalkozások iránt és az ehhez szükséges gazdasági-pénzügyi ismeretek terjesztése.

Miközben több sikeresen működő vállalkozást is felkeresnek és a témával kapcsolatos különböző tréningeken vesznek részt, a diákok tanáraik segítségével üzleti tervet készítenek, amelyet majd április végén egy zsűri pontoz.

Az ünnepélyes díjazást a legjobb tervek kiállításával egybekötve tartják, a legsikeresebbek alkotóit ezerötszáz euróval jutalmazzák, az első helyen végzett csapat tagjai pedig a nyári vakációban két hétig egy sikeres vállalkozásnál gyakorlatozhatnak, fizetés ellenében.

Ez egyébként a Hans Lindner Alapítvány nyolcadik ilyen típusú vetélkedője. Koczinger Tibor igazgató ezúttal is nagy érdeklődésre számít, hisz az eddigiekre, háromfős csapatonként, rendszerint több száz diák nevezett mintegy 25 iskolából, a hét vetélkedőre összesen csaknem négyezren. Közülük az egyetem elvégzése után jónéhányan sikeres vállalkozók lettek. Az előző években a legtöbb első díjat a Kölcsey Főgimnázium csapatai vitték el, Gál Éva tanárnő irányítása alatt.

Kimaradt?