Fekete Péntek valótlan árleszállításokkal

Az egy héttel előrehozott Fekete Péntek látványos árleszállításaival tömegeket bolondítottak el a webáruházak: több esetben is valótlan árleszállításokat tüntettek fel az eladások növelése érdekében.

Aki például Tefal márkájú serpenyőt vásárolt az eMagnál pénteken, egyszerű trükk áldozata lett. A Fekete Pénteket megelőző időszakban ugyanis 81,99 lejért lehetett beszerezni ezt a serpenyőt, míg az árleszállítás napján „csak” 82,99 lejért, azaz 44 százalékos kedvezménnyel – a 149,99 lejes fantomértékből.

November ötödikén tehát még 81,99 lejért vesztegették a serpenyőket, néhány héttel később egy lejjel drágábban, és mindezt egy hatalmas kedvezménynek feltüntetve. Más méretekkel is így jártak el: a 24 centis Tefal Flavour korábban 67,99 lejért volt beszerezhető, pénteken már 71,99-ért – 44 százalékos „szuperkedvezménnyel”. November 5-én a Tefal Ingenio három darabja 187,99 lejbe került, az árleszállítások alatt 186,99 lejbe, a megszokott 44 százalékos kedvezménynek köszönhetően.

Az esetről beszámoló honlapokon több olvasó hasonló furcsaságokról számolt be. Így például egyikük megírta: egy mosógépet, ami korábban 1300 lejbe került, ugyanennyiért akarták eladni, de már 1500 lejből lefaragott „kedvezménnyel”, mások laptopok, okostelefonok kapcsán jeleztek vissza.

A fényképekkel ilusztrált bizonyítékok ellenére az eMag azt állítja: a szóban forgó serpenyőkről nem készülhetett kép november 5-én, mert azokat külön a Black Friday alkalmából rendelték maguk is, 22-én.

Kimaradt?