Hódit a mobilbankolás, sorra zárnak be a bankfiókok

Az internetes és a mobilbankolás térnyerése miatt egyre több fiókot zárnak be a bankok az Egyesült Államokban, ahol egyre jobban zsugorodik a bankok fiókhálózata.

Amellett, hogy a bankok még mindig a pénzügyi válság éveiben szerzett sebeiket nyalogatják, a mobilbankolás és az internetbankolás az elmúlt években egyre jobban terjed. Így a bankfiókokra egyre kevésbé van szükség, a fejlett pénzügyi kultúrájú országokban többnyire a fiókhálózatok konszolidációja zajlik – írja a portfolio.hu.

Az Egyesült Államokban a fejlett világ országaihoz képest ennek ellenére többnyire elmaradt a fiókok tömeges bezárása, a legfrissebb adatok azonban már az ebbe az irányba mutató trend erősödését jelzik előre - derül ki az SNL kutatócég jelentéséből.

A bankok a fióknyitásokkal csökkentve, vagyis nettó 390 fiókot zártak be országszerte Amerikában az idei harmadik negyedévben. Ez a szám alig magasabb, mint az előző negyedéves, de jelentősen nőtt 2013 első három hónapjához, és az ezt megelőző negyedévek fiókbezárásaihoz képest. A legtöbb fiókot a SunTrust BAnks és a Bank of America zárta be a negyedév során.

Kimaradt?