Új szolgáltatás: így utalhat haza a legolcsóbban külföldről pénzt

Egy új szolgáltatással most a bankoknál sokkal kedvezőbb árfolyamon és díjakkal utalhatunk külföldi számláról idehaza vagy épp fordítva – számol be a pénzcentrum.hu.

A portál szerint például Angliából ezer fontot hazaküldeni körülbelül 17 fontba kerül egy átlagos bankszámláról, amihez még hozzájön a pénzváltás költsége is, ami egyáltalán nem olcsó mulatság. A Transferwise nevű szolgáltatás ezt tudja sokkal kedvezőbb áron.

A rendszer működése egyszerű. Hasonlóan a banki utaláshoz kiválasztjuk, hogy mennyi pénzt akarunk utalni a külföldi számlára. De ebben az esetben nem ez a pénz utazik közvetlenül és váltják át más devizára, hanem a rendszeren belül egy ellentétes pénzmozgás fedezete lehet. Egy példán keresztül ezt úgy lehet szemléltetni, hogy valaki Angliából akar pénzt utalni Olaszországba, de közben lehetséges, hogy mások épp ellentétes tranzakciót szeretnének végrehajtani.

A Transferwise az egész folyamatot leegyszerűsíti, és országon belül igyekszik megoldani az igényeket. A fenti példában például a két angol között rendezi le az utalást és a két olasz között, persze ők erről mit sem tudnak. 

A díjak így ténylegesen olcsóbbak lehetnek, mint a banki utalás esetében, sőt minél többen használják annál olcsóbb.

Kimaradt?