banner_sMBIsrBw_GOOGLE_970x250_2.gif
banner_5A50eRU8_GOOGLE_300x250.gif

Új közösségi tér nyílt Kolozsváron – a Pulzus a 21. századi ember nyelvén beszélne a kereszténységről

Áthidalni a generációk közötti különbségeket, nyitottsággal beszélni a kereszténységről, összekötni azt a kultúrával, tudománnyal, zenével vagy éppen a sporttal – tűzte ki célul maga elé a Pulzus csapata. Az új közösségi tér szombaton nyílt meg Kolozsváron.

Feleségével két-három éve kezdtek el azon gondolkodni, hogy hogyan lehetne strukturáltabban rendezvényeket szervezni, ugyanis egyetemista koruk óta számos rendezvény szervezésében vettek részt, de sokszor azt érezték, nehézkes a csapatot összetartani amiatt, hogy nincs egy vízió vagy stratégia ezek körül, nincsen mögöttük szervezeti háttér – tudtuk meg a Pulzus egyik alapítójától, Antal Norberttől.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Így jött az ötlet, hogy megalapítanának egy nonprofit szervezetet, amelynek célja olyan keresztény tevékenységeket és programokat szervezni, amelyek „nem dobozolják be” a kereszténységet. „Szerintünk fontos, hogy a kereszténységről ne csak beszéljünk, hanem nézzük meg azt is, hogy hogyan nyilvánul az meg a szakmánkban, a mindennapjainkban, a magánéletünkben, és erre próbáljunk figyelni” – mondta Antal Norbert.

A generációk közötti átjárást segítik a rendezvények

Az alapító elmondta, tavaly, a járvány alatt vágtak bele a munkálatokba, mert azt érezték, hogy a keresztény szervezeteknek még egy plusz kihívás az, hogy jelen kell lenni a digitális térben. Nagyjából egy év alatt rendezték be a teret, amely ezután közösségi térként fog szolgálni, kulturális eseményeknek, könyvbemutatóknak, képzéseknek, előadásoknak ad majd otthont.A szerző felvételei

A Pulzus elsősorban a fiatalokat akarja megszólítani, mivel azt érzik, hogy egyre nagyobb a szakadék a generációk között. „Megváltoztak az igények, ahogyan, amilyen ritmusban élünk, amilyen eszközöket használunk, és azt látjuk, hogy nincsenek ezek az igények kielégítve, ezért a szakadék egyre csak nő. Mi azt szeretnénk, ha ez csökkenne, és lenne átjárás a generációk között” – nyilatkozta Antal Norbert.

A megnyitó résztvevői egy imaséta-élménykiállítást járhattak körbe

A Pulzus megnyitóját már többször elhalasztották a járvány miatt, így ezúttal kisebb csoportokra próbáltak meg fókuszálni. Az érdeklődők a szombati megnyitón egy imaséta-élménykiállításon vehettek részt: egy séta keretében mutatták be a szervezetet, melynek minden állomása a Pulzus egy-egy konkrét területére, tevékenységére fókuszált, és a hangsúly az érzékszerveken és az érzékelésen volt.

A látogatók elsőként betekintést nyerhettek az egyesület történetébe, megalakulásába, víziójába, majd mindenkinek lehetősége volt sztetoszkópok segítségével a saját, illetve egymás szívverését meghallgatni, mindezt pedig idézetek, gondolatok kísérték. A következő állomás az élet „kisze-kusza ösvényének a jelképe” volt, amelyen végighaladva különböző életszakaszok szimbólumai tűntek fel, a séta közben pedig igéket olvastak fel. Az ezt követő állomáson a Step out-Step in csapata várta a résztvevőket, akik az eseményt természetközelivé varázsolták a tapintáson keresztül. Végül az utolsó két állomás a felüdülésnek adott teret, itt koncertezett a Pulzus együttes, majd a résztvevők a Creative Food Lab/Chef’s Home ételeit kóstolhatták meg, így a sétát a hallás és az ízlelés zárta.

Kimaradt?