banner_jtYG1g7R_1_970x250.gif
banner_UeQde8dZ_2_300x250.gif

Megdöbbentő: felmenőink arca elevenedik meg a fényképeken ezzel az alkalmazással

 

A családfakutatásra specializálódott MyHeritage oldal február végétől ingyenesen elérhető új szolgáltatása mesterséges intelligencia segítségével mozdítja ki a fényképeken szereplő arcokat a kimerevített pillanatból.

A köznyelven „deepfake”-nek nevezett eljárás lényege, hogy egy algoritmus segítségével előre felvett videókhoz illeszti a fotón szereplő arcot, amely így egészen élethűen megmozdul. A Deep Nostalgia nevű szolgáltatás a D-ID-től licencelt mesterséges intelligenciát használja a nem mindig tökéletes, mégis hátborzongató hatás eléréséhez.

A Deep Nostalgia megdöbbentő azért is, mert úgy mutatja meg elhunyt szeretteinket, őseinket, ahogy eddig sosem láttuk őket, de azért is, mert jelzi, hogy mennyire a hétköznapok része lett a mesterséges intelligencia, amellyel akár kortárs közszereplőkről, politikusokról készült felvételek is manipulálhatóak.

 A Deep Nostalgiat itt lehet kipróbálni. A közösségi média az elmúlt napokban megtelt archív felvételek bizarr animált változataival, a nézelődő Van Gogh és Mona Lisa mellett például találtunk egy Orbán Balázs-mozgóképet is:

Orbán Balázs az időutazó :)

Közzétette: Balázs Attila – 2021. március 1., hétfő

Kapcsolódók

banner_33n1iUxf_maltai-970x250.gif
banner_jpL2NADm_maltai-300x250.gif

Kimaradt?