banner_LYJAJgUi_banner_sMBIsrBw_GOOGLE_970x250_2.gif
banner_Qadt244U_webbanner_728x90.gif
banner_whe5WvtP_banner_5A50eRU8_GOOGLE_300x250.gif

A mesterséges intelligencia tanítja az emberséges munkahelyi elbocsátást

Az elbocsátás közlése sosem egyszerű feladat, így a már meglévő tréningek mellett most egy teljesen újszerű elgondolással hozakodtak elő a fejlesztők: egy szoftvert alkottak, amelynek hála, a mesterséges intelligenciára is támaszkodhatnak a cégek – írja a hvg.hu portál.

A szoftverrel azt tanítják, hogyan lehet emberségesen elbocsátani valakit. A Talespin nevű cég ehhez egy virtuális kollégát is készített a vállalkozóknak, akit Barrynek neveztek el. A programot használók feladata egyszerű: egy VR-sisakot viselve bonyolódhatnak beszélgetésbe a férfival, és arra kell törekedniük, hogy minél kevesebb lelki fájdalmat váltsanak ki az elbocsátása során.

Az algoritmust úgy készítették, hogy Barry reagálni is tudjon az elhangzottakra. Adott esetben még sírni is tud, ha olyat vagy úgy mondunk neki, ami ezt válthatja ki belőle.

Az oktató céllal készült szoftver segít megérteni egyes helyzeteket, s miközben a beszélő maga is tanul, azonnali visszacsatolást kap arról, hogy milyen hatást váltottak ki a kimondott szavai. A Talespin szerint a beszélgetés rengeteg tapasztalattal látja el a HR-es kollégákat, akik felkészültebben, sokkal emberségesebben állhatnak hús-vér társaik elé.

 

banner_5wMnizP8_webbanner_300x250.gif
banner_2OFm8Z0e_webbanner_3_970x250.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?