banner_MpsidwSE_970x250_Haromszek.jpg
banner_3lV7MYIa_300X250_Haromszek.jpg

Lassan jelenséggé vált az ittas vezetés Székelyudvarhelyen és környékén

Az alkohol égetése elvonja a szervezetből a sejtek zavartalan működéséhez szükséges oxigén mennyiségének egy részét, így az alkoholfogyasztást követően az idegrendszer működésében zavarok lépnek fel: romlik a mozgáskoordináció, gyengülnek a reflexek és növekedik a reakcióidő, ami negatívan hat a gépjárművezetői képességekre – írja Facebook-oldalán a Székelyudvarhelyi Helyi Rendőrség.

A rendőrség munkatársai szerint a balesetek kialakulásának lehetőségét nagyban növeli az alkoholfogyasztás miatt helytelenül működő idegrendszer: az ittas vezetés nem csupán az alkoholt fogyasztó személyre veszélyes, hanem más, a forgalomban törvényesen közlekedő sofőrökre is.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

„A múlt hét során minden éjszakára jutott legalább egy ittas sofőr, akit a helyi és az országos rendőrség munkatársai a közös éjszakai járőrszolgálat teljesítése közben értek tetten Székelyudvarhelyen” – közölte a rendőrség Facebook-bejegyzésében. Elmondásuk szerint az országos rendőrség tagjai a helyszínen minden személy esetében alkoholtesztet végeztek, és míg a leheletben kimutatható alkoholszint legalacsonyabb értéke 0,22 mg/l, a legmagasabb 0.69 mg/l volt. Egy személy megtagadta az igazoltatást, az alkoholtesztet és a vérvizsgálatot is, ezért ellene bűnvádi eljárás indult.Fotó: Székelyudvarhelyi Helyi Rendőrség

Baleset ugyan nem történt, de az országos rendőrség az ittas vezetésben vétkes személyekkel szemben bűnvádi eljárást indított, egy kivétellel, amely esetben kihágást állapítottak meg. Hozzátették, nem győzik hangsúlyozni az alkohol gépjárművezetésre gyakorolt negatív hatásait, illetve azt a veszélyt, amit egy sofőr önmagára és környezetére szabadít egy meggondolatlan vezetés folyamán. „Ezért mindössze egy megoldás létezik abban az esetben, ha ön alkoholt fogyasztott: ne vezessen!”

banner_TfWzz7sC_300x250-HU.jpg
banner_Y04tqfmE_970x250_HU.jpg

Kapcsolódók

Kimaradt?