Ittas állapotban, jogosítvány nélkül vonszolta magával a rendőrt

Szombaton áll az ügyészség elé az a férfi, aki pénteken ittasan és jogosítvány nélkül vezetett a frissen átadott autópálya lehajtójánál. Mitöbb az őt megállító rendőrt autójával vonszolta, majd faképnél hagyta. 

Az 51 éves rendőr a frissen átadott autópálya lehajtójánál, a 19-es számú Nagyvárad–Szatmárnémeti országúton irányította a forgalmat péntek koradélután, amikor megállította az autóst. A férfi az út szélére húzott és megállt, de aztán lassan elindította a járművet. A rendőr ekkor a bal karjára tette a kezét a lehúzott ablakon, hogy megállítsa.

Megállás helyett a gépkocsi vezetője növelte a sebességet. A rendőr elvesztette az egyensúlyát és a volánba kapaszkodott, majd többször rákiáltott a sofőrre, aki két-három méteren át húzta maga után az úttesten. A rendőr könnyebb sérüléseket szenvedett.

A közúti rendőrök mintegy hét kilométerre a tetthelytől állították meg az autót, melynek vezetője egy 36 éves, nagyváradi lakhelyű magyarországi férfi volt. Mint az ellenőrzések során kiderült, az illetőnek semmilyen gépjárműre nincs jogosítványa, lélegzetében pedig 0,84 mg/l alkoholszintet mértek.

A férfit még pénteken 24 órára őrizetbe vették, szombaton emelnek vádat ellene testi sértés, baleset helyszínének elhagyása, jogosítvány nélküli illetve ittas vezetés miatt. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?