Két nap alatt kétszer értek tetten ittas vezetésen egy idős sepsiszentgyörgyi férfit

Egy idős sepsiszentgyörgyi férfi nem tudott lemondani arról, hogy alkoholt fogyasszon és emellett autót is vezessen. Két nap alatt kétszer érték tetten amint részegen vezette haszongépjárművét, miután hétfőn emiatt bevonták hajtási jogosítványát, kedden ismét ittasan ült kormányhoz, ám ezúttal balesetet is okozott.

A Kovászna Megyei Rendőrség tájékoztatása szerint a sepsiszentgyörgyi közlekedésrendészeket kedden este egy Dália utcai balesethez riasztották. A helyszínen megállapították, hogy egy 64 éves férfi haszongépjárműjével megpróbált megfordulni az úton ám elütött egy útszélen parkoló autót. Mivel az idős sofőr leheletén érződött, hogy szeszes italt fogyasztott, megszondáztatták és kiderült, hogy leheletében 1,22 milligram/liter alkohol van. A férfitől vért is akartak venni, hogy megállapítsák a véralkohol szintjét, ám ezt megtagadta.

A háromszéki rendőrség szerint, amikor az illető iratait ellenőrizték kiderült, hogy alig egy nappal azelőtt, tehát hétfőn ugyancsak ittas vezetésen érték és felfüggesztették hajtási jogosítványát. Ez azonban nem akadályozta meg abban, hogy ugyanazt folytassa.

Mivel az idős férfi esetében fennáll a mások veszélyeztetésének gyanúja, 24 órára őrizetbe vették és kérték a törvényszéktől az előzetes letartóztatását. Az illető ellen ittas vezetés, hajtási engedély nélküli vezetés és a vérvétel megtagadása vádjával indítottak bűnvádi eljárást.    

Kapcsolódók

Kimaradt?