Fogdában ért véget a részeg sofőr ámokfutása Sepsiszentgyörgyön

Őrizetbe vettek  a rendőrök Sepsiszentgyörgyön egy ittas, jogosítvány nélküli sofőrt, akit csak autós üldözés után sikerült megállítaniuk a hatóságoknak – számolt be kedden a Kovászna megyei rendőrség.

Akciófilmekbe illő jeleneteknek lehettek tanúi a sepsiszentgyörgyiek. A koronavírus miatti fokozott hatósági jelenlét ellenére egy sepsiszentgyörgyi sofőr ittasan és hajtási jogosítvány nélkül vezetett a város területén. Mivel ezekben a napokban szinte minden autót megállítanak a rendőrök és kérik a kijárási nyilatkozatot, az ittas sofőr sem kerülte el az ellenőrzést.

A rendőrök az Állomás negyedi körforgalomnál hétfőn délután intették le a sofőrt, ám annak ellenére, hogy látta a rendőr jelzését, nem állt meg, hanem továbbhajtott a városközpont irányába. A rendőrök ekkor szolgálati autójukkal üldözőbe vették, és a Sport utcában sikerült megállásra kényszeríteniük.

A Kovászna megyei rendőrség keddi tájékoztatása szerint a 39 éves férfi megpróbálta újra elindítani az autóját, ekkor a rendőrök kiemelték őt a járműből. Ettől viszont a férfi erőszakos lett, ezért lefogták és megbilincselték.

A szondázáskor kiderült, hogy nem keveset fogyasztott, hiszen 1,00 mg/liter alkoholt mutattak ki a leheletében, ezért vért is vettek tőle, hogy megállapítsák a pontos véralkoholszintjét. Ugyanakkor kiderült, hogy a férfinak jogosítványa sincs, így halmozta a vétségeket. A gyanúsítottat 24 órára őrizetbe vették, és eljárást indítottak ellene ittas és hajtási jogosítvány nélküli vezetés vádjával.

Kapcsolódók

Kimaradt?