Közeleg a Valentin-nap: íme Európa 10 legromantikusabb városa

A Trip Advisor a közelgő Valentin-nap alkalmából összegyűjtötte Európa tíz legromantikusabb úticélját, a listára Budapest is felkerült, írja a hirado.hu portál.

Valentin-napot sok pár romantikus utazással ünnepli, és a szerelmesek városát, Párizst szinte ki nem hagyná. Egy friss elemzés szerint azonban nem Franciaország az egyetlen, amely tökéletes egyvelege a gasztronómiai élményeknek, a remek szállodáknak és a különleges romantikus programoknak Európában.

Fotó: Unsplash

A Trip Advisor rangsorolta az európai úticélokat aszerint, melyik város kínálja a legtöbb romantikus lehetőséget Valentin-napra. A legjobb tíz között a hetedik helyen Budapest áll, amely nemcsak gyógyvizei, de remek konyhája miatt is amegfelelő célpont lehet egy kis romantikázásra.

Ajánlásukban így írnak róla: a párok ebben az izgalmas és történelmi városban egy meleg vizes fürdőben tölthetik a Valentin-napot. A város 423 fine dining étteremmel és 16 ötcsillagos szállodával rendelkezik, ráadásul több romantikus program közül is választhatnak az ide érkezők. Budapest számos étterme a nemzetközi kortárs konyhára és ínyenc kóstolómenükre specializálódott. A helyben termelt alapanyagokból készült magyaros ételeket pedig borkóstolóval egybekötve is kipróbálhatják

A 10 legromantikusabb európai város:

  1. Lisszabon
  2. Athén
  3. Párizs
  4. Prága
  5. Amszterdam
  6. Róma
  7. Budapest
  8. Madrid
  9. London
  10. Berlin

Lássuk a véleményed!

Szavazó

Te ünnepelnéd utazással a szerelmesek napját?

Szavazás eredménye
16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

 

Kapcsolódók

Kimaradt?