banner_ImRoxvBN_webbanner_970x250.gif
banner_Qadt244U_webbanner_728x90.gif
banner_3UKEdCdT_webbanner_300x250.gif

Hiába az álcázás és a csúcstechnológia, nem jár túl a jegesmedvék eszén

Az arktiszi sziget területén A jegesmedve: Kém a jégen című dokumentumfilm forgatása zajlik, amelyhez csúcstechnológiájú kémkamerákat használnak, hogy minél közelebb férkőzhessenek a medvékhez. Az eszközök ellenállnak a mínusz 40 Celsius-foknak, álcázott jéghegy, hóvihar és hógolyó kamerák, mégis kíváncsian szemlélik őket a jegesmedvék, s mi több, szabotálják a forgatást: fociznak velük, vizsgálgatják és összetörik az eszközöket, írja a BBC cikke alapján az origo.hu portál. 

A filmfelvétel, amely főként kémkamerákat használ, minden eddigi emberi próbálkozásnál közelebb került a világ egyik legnagyobb szárazföldi ragadozójához. A jéghegy kamera, a hóvihar kamera és a hógolyó kamera egy új generációja a rejtett eszközöknek, amelyek a Norvégiában lévő antarktiszi sziget és élővilágának felfedezését segítik. A hó- és sodródó kamerával ellátott legkorszerűbb álcázott eszközök a jegesmedvék életmódja mellett feltárták különleges kíváncsiságukat és intelligenciájukat is.

A dokumentumfilmesek számára a legnagyobb kihívást alanyaik kíváncsisága jelenti: mióta felfedezték az álcázott idegen tárgyakat, a jegesmedvék jókat játszadoznak azokkal: fciznak, forgatgatják, vizslatják, és alkalomadtán össze is törik a kamerákat. Közben kirajzolódik, hogy az egyre zsugorodó jégvilágban mennyire intelligensen, találékonyan élik mindennepjaikat a ragadozók.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

 

Kapcsolódók

Kimaradt?