banner_Lby144CD_KUK_12_maszol-970_250.jpg
banner_JLt9ZURq_KUK_12_maszol-300_250.jpg

Évi egymillió dollárt keres a világ legsikeresebb kutyája, Tucker, a golden retriever

A Printed Pet Memories cég kutatása szerint Tucker, a golden retriever akkora követőtáborra tett szert a közösségi médiában, hogy gazdáinak már dolgozniuk sem kell: Courtney, aki korábban takarítónőként dolgozott, illetve férje, a mérnök Mike most már teljes állásban foglalkoznak Tuckerrel és másik kutyájukkal, Toddal. Az eb szinte az összes népszerű közösségimédia-felületen nagy hírnévnek örvend: 11,1 millióan követik a TikTokon, 5,1 millióan a YouTube-on, 4,3 millióan a Facebookon, továbbá 3,4 millióan az Instagramon és több mint 62 ezren a Twitteren, írja az index.hu portál.
 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by TUCKER | The Golden Retriever (@tuckerbudzyn)

 

Egy-egy háziállat napjainkban már jól jövedelmező üzletet is jelenthet: a közösségi médiában számos, kisállatoknak létrehozott profillal találkozni, amelyek némelyike igen népszerű is. A TikTok és az Instagram az, ahol a legnagyobb igény van az efféle tartalmakra, és a hirdetőknek hála egy-egy bejegyzéssel nem kis összegeket lehet keresni. 

Az Index cikke szerint Tuckernek, az ötéves golden retrievernek nyolchetes kora óta van Instagram-oldala, és már a profilja létrehozását követő hónapban vírusként kezdett terjedni egy videója, amelyben egy jégkockával játszadozott. Egyik gazdája elmondása szerint már az meglepte őket, hogy a felvételért nagyfokú érdeklődést tanúsítanak a közösségimédia-felhasználók, ám kutyájuk féléves korára még több követőt gyűjtött, addigra már 60 ezer rajongója akadt.

Fotó: Tucker Budzyn Facebook-oldala

Tucker milliókat keres egy év alatt

Ahogy az eb egyik gondozója, Courtney Budzyn kifejtette, Tucker kétéves kora óta évi egymillió dollárt keres, ami jelenlegi árfolyamon 4,6 millió lejt takar. Ez az összeg a szponzorációs megkeresésekből tevődik össze, amelyek főleg a YouTube-ból és az Instagramból származnak.

„Egy 30 perces fizetett videó a YouTube-on 40 ezer és 60 ezer dollár közötti összegre jön ki. Az Instagramon pedig körülbelül 20 ezer dollárt keresünk három-nyolc Insta-történetért” – fejtette ki Courtney, akinek szavaiból ítélve a YouTube akár 20,7 millió forintot is jelenthet számukra, míg az Instagram közel hétmillió forintot.

A Printed Pet Memories kutatás szerint a dobogó második fokán foglal helyet egy Bunny nevezetű kutya, amelynek 8,3 millió követője van a TikTokon. A becslések alapján a platformon bejegyzésenként körülbelül 4997 és 8328 dollár közötti összeget keres.

Míg a harmadik a listán Doug, a mopsz. Számára a 6 millió TikTok-rajongó mellett megadatott még két People's Choice Award díj. Az ő esetében ugyanis 3599 és 5999 dollár közötti bevételről van szó posztonként.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_xODnunXR_NYAR ON F300x250 px.jpg

Kimaradt?