banner_ImRoxvBN_webbanner_970x250.gif
banner_Qadt244U_webbanner_728x90.gif
banner_3UKEdCdT_webbanner_300x250.gif

Csíkszeredai tehetség is esélyes a Sztárban sztár leszek! fődíjára

Csíkszeredából leginkább az otthonosság, a család és a barátok hiányoznak neki – mesélte elfogultan Szakács Szilvia, aki a Sztárban sztár leszek! tehetségkutató élő versenyeire készül. Noha székelyföldiként egy teljesen más mentalitású nagyvárosba csöppent, hálás azért, hogy „mestere”, Köllő Babett nem csupán tehetségének kibontakoztatásában, hanem lelkileg is támogatja. Emellett itthonról sem ment „tarisznya” nélkül: magával vitte a székelyekre jellemző rendíthetetlenséget, a „ha törik, ha szakad” belső hajtóerőt. Ezeknek a kapaszkodóknak hála a nagy hajrában is könnyedén veszi az akadályokat – tudtuk meg telefonbeszélgetésünk során a fiatal tehetségtől, akit arról is kérdeztünk, miként boldogul egy tizenötéves lány a hirtelen jött hírnévvel.

Szakács Szilvia hatalmas sikerrel jutott tovább a Sztárban sztár leszek! tehetségkutató válogatóján és középdöntőjén, jelenleg az élő adásra készül: első produkciója Elle King Ex's & Oh's volt, majd Pink So what című slágerét vitte színpadra. Mindkettőt olyannyira szakmaian és karakánul, hogy a zsűritagok nem győztek csodálkozni rajta. A válogatón mind a négyen saját csapatukba szerették volna a tizenötéves lányt, aki végül Köllő Babettet választotta mesteréül.

Fotók: Sztárban sztár leszek!

Mint megtudtuk, hangját és tehetségét örökölte, azonban énektanárral képezte magát, mert óvodás korától kezdve álma a színpad és az énekesi karrier. Ennek elérése érdekében rengeteg áldozatot hozott: felkészülések sorozata, magánórák, a család anyagi és lelki támogatása kövezte ki hivatásának útját. Bár a csíkszeredai Nagy István Művészeti Líceum tanulója, a tanévet egyelőre felfüggesztette, mert „szívvel-lélekkel és minden figyelmével” azon dolgozik, hogy a tehetségkutatón bizonyíthassa rátermettségét. Biztos benne, hogy az iskolában és a versenyen való helytállás egyszerre megterhelő lenne számára, főként azért, mert mindkét téren kimagaslóan szeretne teljesíteni – részletezte beszélgetésünk folyamán.

„Addig megyek előre, amíg törik és szakad”

Szakács Szilvia az előválogatón nem érzett félelmet, ellenkezőleg, alig várta, hogy színpadra állhasson. Mivel kislány kora óta vágyott erre a pillanatra, kibontakozott a reflektorfényben, ezért is sikerült kifogástalanul színpadra vinnie a csöppet sem egyszerű produkciókat. Annak ellenére, hogy tisztában van tehetségével, nem bízza el magát: énekhangjára és rátermettségére isteni ajándékként tekint, hiszi, hogy teremtője okkal indította el ezen az úton, tehát főként neki hálás a sikereiért. „Rábíztam a verseny alakulását, nekem csak az volt a vágyam, hogy énekelhessek” – részletezte a csíkszeredai lány, aki a középdöntőben már sokkal tudatosabban próbálta bizonyítani, hogy kora ellenére „nem kislányos vonalon indul el, hanem felnőttesen, komoly produkciókat is képes színpadra vinni”. Ezért választotta Pink So what című slágerét, ami hangzásban és stílusban is kemény dió, hát még egy kamaszlánynak, akitől azt várnák, hogy korának megfelelően határozatlanul lépjen fel.

Előadásával egyszersmind bizonyította, hogy érdemes a továbbjutásra, ugyanis profikat megszégyenítően, összeszedetten állt színpadra, a hangja pedig nem tanúskodott bizonytalanságról. Elmondása szerint az éneklési vágy mellett ekkor már volt benne egy minimális bizonyítani akarás is, ugyanis akadtak olyanok, akik nem hittek hivatásában, megkérdőjelezték a tehetségét és lelombozták.

Tóth Gabi már az előválogatón megfogalmazta, hogy az erdélyiekben van valami plusz, ha tehetségük kibontakoztatásáról van szó. Szakács Szilvia úgy véli, ez a plusz, ami a mentalitásbeli különbségekből adódik, voltaképpen egy hajtóerő: a „fafejűség”, a kitartás, a rendíthetetlenség, azaz a székelyekre jellemző, „addig megyek, amíg törik és szakad” elszántság viszi előre az élet minden területén.  Illetve „a jó Isten szeretete”, amit szintén magával vitt az ismeretlenbe, és „hittel állt a színpadra”.

Sokoldalú mester egy sokoldalú tehetség mellett: egymásra hangolódtak Köllő Babettel

Amint az az előválogatóból is kiderült, a csíkszeredai tehetséget Majka és Köllő Babett fogta meg igazán, az ő életüket tekintette ezidáig is példaértékűnek. Bár a verseny folyamán arra törekedett, hogy a pillanatnyi benyomás döntsön eddigi tapasztalatai helyett, Köllő Babett bátorító pillantása és reakciója arról győzte meg, hogy nála igazán jó helye lehet.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Erről csakhamar megbizonyosodott, ugyanis az élő adásra való felkészülés folyamán a Sztárban sztár leszek! mestere nem csupán a zene terén igazgatja, hanem lelkileg is támogatja versenyzőjét. Szakács Szilvia úgy érzi, nem is dönthetett volna jobban, mert Köllő Babetthez hasonlóan jómaga is sokoldalú. Míg egyik percben operettet énekel, a másikban már rockot, de nem zárkózik el a musicaltól és a poptól sem – szüksége volt tehát arra, hogy olyan mentor képviselje, aki hasonlóan jártas a változatosságban. Mindamellett, hogy tehetségesnek találja mesterét, fel is néz rá, ugyanis a Feleségek luxuskivitelben műsor következtében Köllő Babettet skatulyázták az emberek, és eltekintettek afelől, hogy mi mindenben tehetséges. „Becsülöm benne, hogy ennek ellenére sokaknak be tudta bizonyítani, hogy érett, okos, intelligens, talpraesett nő, és sok mindenben otthon van” – magyarázta a csíkszeredai tehetség.

Hozzátette, jelenleg jómaga is a hirtelen jött hírnévvel próbál „barátkozni”, amely egyszerre hozott mélységeket és magasságokat az életébe. Mi több, fenekestől felfordította azt, hiszen Csíkszeredából egy zsibongó nagyvárosba költözött, a családjától és barátaitól távol készül a nagy megmérettetésre. Közben százak írnak neki a közösségi médiában, sokaknak válaszolni sem tud, a követőtábora pedig egyre nő. Meglepi, hogy sokan kíváncsiak az életére, és hálával tölti el, hogy rengeteg ismeretlen ember ír és beszél szépeket róla. Akadnak, akik kritizálják őt, de igyekszik kizárni az életéből a rosszalló megjegyzéseket, az építő jellegű kritikáknak viszont kifejezetten örül.

Elmondta, édesanyja sok időt tölt vele, az ő szeretetéből töltekezik, amikor rossz napjai vannak, és lehangolják a megjegyzések. Tizenötévesen ugyanis kihívás, hogy ne azonosuljon mások véleményével, de ebbe is – mint színpadi jelenlétébe – nagyfokú tudatosságot csempészett. Szereti és keresi a kihívásokat, ezeknek köszönhetően képes bizonyítani, hogy sokkal több rejlik benne, mint az, hogy tizenötéves kamasz, ezért várhatóan extravagáns, meglepő produkciókkal is meghökkenti majd rajongóit.

Szakács Szilviának egy hét múlva a TV2 Sztárban sztár leszek! tehetségkutató élő adásában szurkolhatnak olvasóink.

 

Kapcsolódók

Kimaradt?