A maszkos csokifigurák után koronavírus elleni „csokioltást” gyárt egy magyarországi cukrászda

A veresegyházi cukrászlaborban ötféle ízesítésű szuri mousse fantázianevű édességet készítenek: a piskótás, habos finomságok közül az édes-savanyú rizses a Sinopharm-vakcinát jeleníti meg, a kék spirulinás a Modernát, a citromos az AstraZenecát, a matcha teás a Pfizert, a grapefruitos pedig a Szputnyik V védőoltást. Valamennyi tetejére egy kis műanyag fecskendő kerül, írja a hvg.hu portál.

„Itt az emberek választhatnak, nincs szükség regisztrációra, mellékhatásoktól sem kell tartani. Az egyetlen talán az lehet, hogy egy kicsit mosolyognak rajta” – mondta a Reutersnek Benkő Katalin, a magyarországi cukrászda munkatársa.

Fotó: Facebook | Sulyán Cukrászda

A lap nemrégiben arról a lajosmizsei cukrászról is beszámolt, aki maszkkal látta el az általa készített csokimikulásokat, de egy franciaországi cukrászt is megemlített, aki a járvány felbukkanásakor piacra dobta a csokoládé koronavírusokat. A veresegyházi cukrászda azért különleges, mert vakcina desszertek eddig még nem készültek máshol. A cukrászda munkatársa szerint mindamellett, hogy megmosolyogtatják az édesszájúakat, törekednek arra, hogy ne kampányoljanak az oltások vagy egyes oltóanyagok ellen vagy mellett.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_fqCTjirk_Double Rise 3oo.jpg
banner_slFPWcPP_WhatsApp Image 2021-07-23 at 15.48.23 79o.jpg

Kapcsolódók

Kimaradt?