A britek törvénybe foglalják, hogy a gerinces állatoknak vannak érzelmeik

Nagy-Britannia törvénybe foglalja, hogy a gerincesek vagyis „mindazok az állatok, amelyeknek gerincvelőjük van” képesek érzelmekre, mondta a környezetvédelmi miniszter, George Eustice a Sunday Timesnak. Az új jogszabályt II. Erzsébet királynő kedden jelenti be hivatalosan is.

A törvényben hangsúlyozzák majd, hogy állatok is tudatában vannak érzéseiknek és érzelmeiknek, képesek örömöt és vidámságot, szenvedést és fájdalmat érezni. A brit környezetvédelmi miniszter szerint Nagy-Britannia a világ éllovasa akar lenni az állatjogok területén, ezért hoznak most törvényt a gerincesekről.

További törvénytervezetek tiltják a vadásztrófeák importját, eleven állatok exportját, a főemlősök háziállatként tartását, szeretnék elérni a szőrmeimport tilalmát. Emellett véget akarnak vetni a sertések gázzal (szén-dioxiddal) való leölésének, illetve szeretnék elérni a mikrochipek minden házimacskánál való alkalmazását.

A miniszter hangsúlyozta, hogy Boris Johnson az első miniszterelnök, aki a kormánypolitika részévé tette az állatjóllét ügyét. A tervek ellenzői szerint Johnson csak jegyese, Carrie Symmonds személyes nézetei miatt áll ki az állatjogokért.

(Címlapfotó forrása: Pixabay)

banner_TfWzz7sC_300x250-HU.jpg
banner_Y04tqfmE_970x250_HU.jpg

Kapcsolódók

Kimaradt?