Az odafigyelés ünnepe: tippek, hogyan tegyük különlegessé a Valentin-napot

A Valentin-napot lehet szeretni vagy utálni, az viszont tény, hogy a párkapcsolatban élőknek jó lehetőséget kínál egy kis romantikára. Hogy igazán különleges élmény legyen az ünneplés, nem árt odafigyelni az apró részletekre. Lázár Éva, a Chic Ville marketingmenedzsere hasznos tanácsokkal szolgál mind az ajándékra, mind a meghitt vacsorára.

Mit vegyünk figyelembe, ha kedvesünket meglepnénk Valentin-napkor?

A Valentin-nap egy fantasztikus lehetőség arra, hogy megünnepeljük párkapcsolatunkat és kellemes meglepetésben részesítsük egymást. Attól függően, hogy mennyire ismerjük már egymást, az ajándék értéke vagy típusa változhat. Ha már hosszabb ideje együtt töltjük a napjainkat, akkor egy rövidebb kiruccanás jó ajándék lehet, mert a közös élmények megerősítenek bennünket abban, hogy jól választottunk. A kirándulások előnye, hogy egy idegen, a mindennapok gondjaitól mentes környezetben felszabadultabbak, vidámabbak vagyunk, rácsodálkozunk az újdonságokra és más szemüvegen keresztül látjuk a másikat is.

 Ha a kapcsolatnak még csak a kezdetén vagyunk, akkor egy romantikus vacsora is kellemes, közös ajándék lehet. Tekintve, hogy ez ünnepi alkalom, javasoljuk, hogy megfelelően dekoráljuk a lakást, gondoljunk arra, hogy a Valentin-nap a szerelem ünnepe, használjunk ízlésünknek megfelelő dekorációs tárgyakat: díszpárnát, hangulatos vázát, illatos gyertyát, szív alakú gyertyatartót. Ha az ünnepi vacsora mellett maradunk, akkor szenteljünk nagy figyelmet a tálalásnak is: az ínycsiklandó falatok sokkal jobban mutatnak egy piros tálcán, a bor is elegánsabb élményt nyújt, ha vékony, talpas üvegpohárban kínáljuk. Illetve ne feledkezzünk meg a többkarú, karcsú gyertyatartóról, ami lehet akár egy megfelelő centerpiece (központi elem) is, illetve nagyban hozzájárul majd a romantikus hangulat megteremtéséhez.

 Mit ajándékozhatunk a párunknak?

 A Valentin-nap nem a drága ajándékok, hanem a másikra való odafigyelés ünnepe, ezért célszerű már korábban kipuhatolni, figyelni, hogy a másik mit szeretne kapni, minek örülne a leginkább. Ha több, közösen eltöltendő időre vágyna, akkor ne egy megfogható ajándékban, hanem közös élményben gondolkodjunk. Ha az ajándék mellett maradunk, akkor igyekezzünk különlegeset, nem szokványosat választani, például lehet ez egy közös, vidám pillanat egy hangulatos képkeretben. Egy másik szempont lehet az is, hogy mi az, amit a másik nem venne meg ugyan magának, de vágyik rá. Lehet ez a kedvenc hobbijához kapcsolódó dísztárgy, a nőies, egyben lakásdíszként is működő tükör, értékes ékszerdoboz stb.

 Hogyan tehetünk személyessé egy boltban vásárolt tárgyat?

A kézzel írott üzenetet javaslom, egy őszinte, szép gondolatot, amiben elmondjuk, hogy miért fontos a másik számunkra. Figyeljünk nagyon a csomagolásra is, az ajándékdoboz és a masni bontogatása külön élményt jelenthet.

 Mi jellemző a Valentin-napi ajándékozásra?

Alapvetően nem az ajándékozás határozza meg, hanem a másikra való oda- és ráfigyelés. Egy különleges lehetőség arra, hogy a mindennapi közös pillanatokon túlmenően valami egyébben, különlegesebben gondolkodjunk. Lehetünk játékosak, viccesek, romantikusak, a lényeg, hogy mindketten jól érezzük magunkat. Szeretettel meghívjuk az olvasókat, hogy látogassák meg a főtéri boltunkat és legyenek részesei Rómeó és Júlia örök szerelmének: készítsenek egy romantikus fotót a különleges kirakat előtt együtt és válasszák ki hozzá a legromantikusabb fotókeretet.

Mennyire tartják a kolozsváriak a Valentin-napot? Sokan ajándékoznak ilyenkor?

Igen, sok ügyfelünk fontosnak tartja a lakás hangulatosabbá tételét. A február mint egy kevés természetes fény nélküli téli hónap nagyon jó lehetőséget nyújt arra, hogy színesebb kiegészítőket, lakásillatosítókat, különleges gyertyákat alkalmazzunk a kényelmünk és esztétikai érzékünk kielégítése érdekében. Az ajándékozás Bálint-napkor szintén bevált szokás, sokan keresnek ilyenkor a szívük hölgyének, urának különleges, ötletes ajándékot. Nagyon keresettek a szív alakú vagy piros dekorációk, de sokan vásárolnának hobbikkal kapcsolatos ajándékokat: a biciklis, baglyos motívumok nagyon népszerűek, de ebben az időszakban a finom kávéscsészék, vidám teásbögrék, az olasz kerámiaművészek tehetségét dicsérő, exkluzív toszkánai vázák és örökéletű virágok is nagyon keresettek.

Valentin-nap, „az odafigyelés ünnepének” közeledtével megajándékozzuk a Maszol két olvasóját. Cikkünk facebookos posztját (tehát nem magát a cikket) február 14-ig megosztó olvasóink között a Chic Ville alábbi ajándékcsomagját sorsoljuk ki.

Kapcsolódók

Kimaradt?